OSLO 20180807. Lansering av høstens Skal vi danse-kjendiser. Her er deltager Sophie Elise Isachsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken

På nytt igjen har media, altså den typen av media som får statsstøtte og som i tillegg er avhengig å produsere agurknyheter for å selge sine aviser gjengitt bloggen til superbloggeren Sophie Elise Isachsen. Der angriper bloggeren Erna for å ha en elendig barnepolitikk/familiepolitikk.

Hun skriver at Erna ikke vet hvordan de unge tenker, og at hun ikke kan tenke seg å bli mor slik som vår statsminister regjerer. På to setninger bruker hun ordet «kanskje» tre ganger. For meg høres det ut som at hun ikke har konkrete tanker om seg selv og sine handlinger. Bloggeren med langt over 50 000 sidevisninger sender sine lite konkrete tanker til unge mennesker. For mange er Sophie er forbilde, og trolig er det de som ønsker å kopiere hennes tanker, levesett og ikke minst hennes evne til å tjene penger.

Sophie Elise skriver også at regjeringen har en lite fremtidsrettet klimapolitikk som vil skade fremtidens generasjon, ved at «vi pumpe ut olje og heller ikke tenke på fornybar energi». Dette utsagnet kan kun tolkes at bloggeren vil at vi skal avslutte utvinningen av olje og gass og satse på den såkalte grønne energien. Det hun ikke nevner, eller har kunnskaper om, er at hvis lille Norge kutter ut sin olje og gassproduksjon så vil de andre oljeproduserende landene øke sin utvinning.

Tenk dere at f.eks Russland, eller andre land som ikke har stenge miljøkrav, skal øke sin oljeproduksjon. Da vil vår jordklode få et ekstra klimasmell, iform av såkalte uheldige utslipp i havet eller i naturen. Bloggeren gir heller ikke uttrykk for hvordan den grønne energien skal finansieres, eller hvor de som er ansatt i oljesektoren skal jobbe etter at oljekranen er skrudd igjen. Hun ofrer heller ikke en tanke til leverandørindustrien som både sysselsetter og skaper ringvirkninger.

Det er mulig at hun har en slags magisk oppskrift som flytter ansatte fra olje og gassindustrien og leverandørindustrien til den grønne industrien, uten kostnader for samfunnet?

Fanebærerne (avisene og nettstedene) til Sophie Elise skriver ingenting om hennes aksjeselskap, der hun er eneste aksjonær. Hennes selskap omsatte i 2017 for kr 4,8 millioner med et overskudd på kr 2,9 millioner etter skatt. Bloggeren tok ut kr 736 000.- i lønn, samt et utbytte på kr 1 200 000.-. Hvis utbyttet går til aksjonæren, altså Sophie Elise, så har hun hatt en godtgjørelse på kr 1 936 000.- i 2017.

Med en slik lønn/godtgjørelse så kan en tillate seg å ha fantasitanker om hvordan landet vårt skal styres!