En helt vanlig julenisse, slik barna er vant til. Pixabay. Foto: pezibear
Del saken

Kvotering av kvinner sprer seg som ild i tørt gress. Nå er det enkelte som tar til orde for at det er kvinnediskriminerende at man krever at julenisser er menn. 

Den britiske avisen Metro tar opp temaet. Arun Chandran i Durham County, fra Labour faktisk, fortalte en kvinne at hun ikke kunne være julenisse på den årlige Santa Tour. Kun hvis ingen menn var villige, burde en kvinne få muligheten til å spille rollen som julenisse. Eller Santa Claus som det heter på engelsk (et maskulint navn for fem minutter siden).

Som Chandran sier: – Dette handler ikke om likestilling. Santa Claus er et mannsnavn, Father Christmas peker også på kjønnet til julenissen.

Særlig barn er vant til en mannlig julenisse, og å introdusere alle mulige kjønn i fremstillingen av julenissen vil bare gjøre barn forvirrede, vi trenger ikke den type politisk korrekthet, ifølge Chandran.

Sånn kan gjerne fremtidens julenisser se ut. Få menn vil klage. Pixabay.

Forøvrig har det blitt gjort forsøk på å stanse årets Santa Tour, av hensyn til «helse og sikkerhet», som er PK for «dette har dere ikke lov til».

Å kreve at en julenisse er mannlig bryter tilsynelatende ikke med loven, siden det kan sies å være et nødvendig krav for å innta rollen. Det spørs vel om ikke dette er en lov som snart vil bli endret.

Vi kan jo neppe overleve som samfunn uten kvinnelige julenisser!