Manchester City's Raheem Sterling kneler for Black Lives Matter. Nå vil han ha flere trenere med minoritetsbakgrunn, slik at han har noen han kan føre en samtale med. Foto: Shaun Botterill/ Pool/ AP
Del saken

Toppligaene i engelsk fotball annonserte mandag en plan for å øke andelen av trenere med minoritetsbakgrunn.

Seks trenere vil per sesong i årene som kommer få en 23 måneder lang trenerkontrakt med en EFL-klubb, melder BBC. EFL består av alle de britiske profflagene som ikke er en del av toppserien Premier League.

– Dette er en kritisk tid for svarte, asiatiske og minoritetsetniske trenere, sier Doncaster-manager Darren Moore, som leder en Premier League-oppnevnt rådgivningsgruppe som jobber med den aktuelle tematikken.

– Vi vet alle og er enige i at mangfoldet blant trenere og managere må øke, og denne planen representerer et positivt steg, sier Moore.

Les også: Islands president vil lede landet med Klopp som forbilde

Manchester City-stjernen Raheem Sterling har nylig etterlyst flere svarte, asiatiske og minoritetsetniske trenere i fotballen.

– Det er rundt 500 spillere i Premier League, og en tredel er svarte, og vi har null representasjon av oss i hierarkiet eller i trenerstaben. Det er ikke mange ansikter vi kan relatere til og ha en samtale med, sa Sterling til BBC.

Sterling har vært en sterk stemme i kampen mot rasisme i fotballen. Spissen er helt i Manchester City, men hates av Liverpool-supporterne etter måten han forlot klubben på. Sterling sier altså at det er vanskelig for ham å føre en samtale med noen som har en litt annen hudfarge enn ham selv.

Det engelske fotballforbundet har siden 2018 jobbet aktivt for å øke mangfoldet i fotballen. Målsetningen er at svarte, asiatiske og minoritetsetniske mennesker utgjør 11 prosent av lederrollene i fotballen og 20 prosent av de engelske trenerstabene i løpet av 2021.