Chris Martin og Coldplay avlyser turné av hensyn til klimaet. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Del saken

Coldplay er så bekymret for klimaet at de avlyser turnéen i forbindelse med sitt neste album.

Dette får journalisten James Delingpole, kjent for sine avsløringer i forbindelse med «Climategate», til å juble. Endelig en god nyhet! erklærer Delingpole, som neppe er blant Coldplays største fan. Siden bandets frontfigur Chris Martin forsøker å finne en klimavennlig måte å turnere på, har Delingpole en oppfordring:

– La oss gjøre det til vårt oppdrag å vise Chris at det er en umulig drøm: Jet fly, trailere som transporterer enorme mengder utstyr, fossilt brennstoff som gir kraft til lysshowet og lydsystemene…

– Selv om Sir Elton John donerer hele sin formue for å betale for hele klimaavtrykket, slik han gjorde for prins Harry og Meghan, vil dette ikke være nok til å rette opp den miljømessige og akustiske skade som påføres verden hver gang Chris Martin går på scenen for å synge Yellow.

Les også: Harry og Meghan får kritikk for sin dobbeltmoral

Coldplay dreper babyisbjørner, muligens. Foto: Rich Fury / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

I artikkelen, som er publisert i Breitbart, lister Delingpole opp hvilke dyr som (muligens) dør smertefullt hver gang Coldplay har konsert:

6 babyisbjørner
8000 små ferskvannsfisk
En blåhval
En koala (brent levende i en skogbrann)
En truet uglepapegøye

– Hvis dette stemmer, er det fryktelig – og burde være mer enn god nok grunn til å stoppe Coldplay fra å opptre for all fremtid. Hvis dette ikke stemmer: Vel, man kan jo ikke være for forsiktig. Kanskje de bør få et forbud mot å opptre uansett, sånn for sikkerhets skyld?

Samtidig håper Delingpole at Coldplay kan spre det gode budskap, han anbefaler at Chris starter med å ringe sine gode venner i U2.

Chris Martin er gift med skuespiller Gwyneth Paltrow, mest kjent for sine merkelige helseråd til kvinner, som f.eks. at de bør putte jade egg i vagina.

Et av «høydepunktene» i Coldplays karriere var når de sang Oasis sin sang Don’t look back in anger etter terrorangrepet i Manchester. 22 ble drept og 119 sårede, mange av de som ble rammet var unge jenter.