Cece Telfer mener konkurrentene har en fordel. Foto: NCAA
Del saken

Xstra skrev nylig om Cece Telfer som vant 400-meter hekk for kvinner i NCAA, som er det nasjonale mesterskapet for universitetsidrett i USA.

Telfer er biologisk sett en mann, og konkurrerte i herreklassen så sent som januar 2018. Men nå har han gjennomført en kjønnsoperasjon, og stiller i kvinneklassen. En middelmådig mannlig utøver har plutselig blitt til en kvinnelig utøver i toppskiktet.

Mange mener det er svært urettferdig at biologiske menn kan konkurrere med kvinner. Dette har stor innvirkning på jentenes muligheter for ettertraktede stipender, og kan føre til at jenter mister muligheten til å ta utdannelse i det hele tatt.

En ulempe å være biologisk mann

– Å konkurrere mot ciskjønnede er ikke en fordel, snarere en ulempe, siden kroppen min gjennomgår så mange medisinske komplikasjoner, sier Telfer ifølge Outside The Lines.

– Jeg må jobbe dobbelt så hardt for å opprettholde min styrke. Hvis jeg har en slapp dag blir jeg satt tre dager tilbake.

Telfer konkluderer med at kjønnsendringen gjør at Telfer faktisk er svakere enn de andre kvinnene, og at seieren markerer begynnelsen på en «mektig bevegelse».

Her kan du se intervjuet med Cece Telfer: