Foto: IAKOVOS HATZISTAVROU / AFP / NTB scanpix
Del saken

Oddvar Magne Andreassen, som var hans fødenavn,  gir neppe mange gjenkjennende nikk i Norge. Men Espen Lee gjør garantert det.

Den myteomspunnede tidligere leiesoldaten og pengeinnkreveren fra Arendal som straks fyller 64 år, har levd et liv de fleste bare kan oppleve ved å se på film.

Han har blitt skutt, hvor resultatet ble en kronisk infeksjon i hjertet, fått flere dommer for alt fra vold til heleri, og har utført oppdrag for E-tjenesten. Men det mest brutale er de over 100 drapene han har utført som leiesoldat.

Xstra fikk et intervju med tøffingen fra Sørlandet.

Hei Espen, fortell litt om deg selv

Ikke så mye å fortelle om meg selv, men her er litt av hva jeg har gjort: Befalskole i 1974, tjenestegjorde 6 år i  det Norske forsvaret inklusiv utenlands tjeneste. Etter endt militær karriere, noen år i Afrika og Latin-Amerika som sikkerhets personell (leiesoldat). Jeg har drevet med pengeinnkreving i snart 30 år uten de store store dommene. Den lengste dommen er på 4 mnd.

Hva driver du med i dag?

Lever i dag et noe tilbaketrukket liv og reiser en god del både innen og utenlands. Jeg både fisker og kjører MC i store deler av verden.

Hva er lykke for Espen Lee?

Lykken er å være på tur med gode venner, enten på MC eller på havfiske i tropiske farvann.

Øl eller vin?

En kald øl i solsteika på bryggekanten er ikke å forakte. Ellers blir det en liten Glenrothes (Whisky) i ny og ne.

Hvilke damer liker du best?

Trives godt i selskap med damer og jeg foretrekker de høye slanke med rødt hår. De mørke er noe mer mystiske og de lyse er de enkleste 😉

Syns du dagens unge gutter er for feminine?

Ja helt klart. Vi lever i en tid da alt skal styres (politisk) mot det feminine og kjønnsnøytrale. Vi trenger flere Mannfolk. Gjerne med militær bakgrunn og som norske kvinner vil ha.

Hvem beundrer du mest?

Jeg beundrer de som jobber for en bedre fremtid for norske barn og unge, som ikke har noen familie eller er i en vanskelig situasjon.

Hva synes du om Norge i dag kontra for 30 år siden?

Det var bedre før i gamle dager. Norge i dag er på vei til å bli slik det er i Sverige. Vi norske er for naive og godtroende og blir overkjørt av politikere som skal hjelpe hele verden.

Hvis du fikk være statsminister i Norge for en dag – hva ville du ha gjort?

Som statsminister ville jeg ha ryddet opp i alle fremmedkulturelle problemer, samt innført at alle i Norge skal følge norske lover, noe som slett ikke er tilfelle i dag.

Vi har hørt at du arrangerer turer hvor hvem som helst kan melde seg på og være med. Hvordan går man frem for å bli med Espen Lee på tur?

Hvis du ønsker å være med på MC og tropiske fisketurer over hele verden, kan du sende en forespørsel om dette til meg på e-post: [email protected]