Del saken

Vi kvinner setter så uendelig pris på de gode elskerne. De mennene som respekterer grenser og som bringer intimiteten og nytelsen til nye høyder. 

I en kommentar hos Klikk.no fra 2017, kan vi lese en hyllest til de gode mannlige elskerne. 

Den ensidige dekningen av menns seksualitet i media befatter seg som oftest med rapporteringer om voldtekt. Derfor er det igjen på høy tid å hylle dere menn som bidrar til å forbedre livet og seksualiteten til deres kvinner. 

Så hva er det som gjør menn til gode elskere? Hva innebærer det å være en god elsker? 

Les også: Norske kvinners pornovaner 

Den gode elsker 

Dere menn kan iblant være vanskelig å forstå og kan bidra til mye frustrasjon, men dere har en uerstattelig evne til å skape nytelse. Når dere er gode, så er dere så inderlig gode! 

Stine Kühle-Hansen har rett når hun sier at den gode elskeren er han som «vet at naken hud ikke er synonymt med en invitasjon. Du vet at alle seksuelle aktiviteter er et fellesprosjekt, ikke et soloprosjekt.»

Det er likevel noen handlinger som gjør den «ok» elskeren til en skikkelig god en. 

Den gode elskeren er han som respekterer grenser. Han som kommuniserer med sin kvinne utover det muntlige nivå. Det er han som tolker kroppsspråk og som forstår at sex er mer enn penetrering. 

Den gode elskeren er han som kjærtegner og hisser opp. Som tar seg god tid til å trykke på alle de riktige knappene. Det er han som lærer seg hva du liker og som behandler deg som den gudinnen du er. 

Den gode elskeren er han som lar deg nyte kroppen hans uten noen form for fordømmelse. Han som viser at han nyter at du nyter han. 

Den gode elskeren er han som forstår når vi vil ha det mykt og elskelig, og når vi vil ha det rått og hemningsløst. Det er han som forstår signalet om at du ønsker å bli løftet opp på kjøkkenbenken der og da, men at det ikke nødvendigvis alltid er der du vil bli høvlet over.  

Det er han som forstår at forspillet er mer enn tafsing (selv om vi setter uendelig pris på tafsingen også). Han forstår at kvinner tennes av gode handlinger og kommunikasjon i hverdagslivet. Han forstår at kvinner tennes av hans interesse for oss som personer. 

Les også: Derfor er kvinner utro

Myter 

Det handler ikke om antall sexpartnere. Det handler ikke nødvendigvis om erfaring heller, det handler om hengivenhet. 

Det kan synes å være status blant det mannlige kjønn å ha vært gjennom flere sexpartnere, en etablert sannhet om at dette alene gjør deg til en god elsker. Det gjør det ikke. 

Å skryte på seg partnere og teknikker gjør deg ikke til en god elsker. Det er dedikasjonen og kjærligheten til partneren din som gjør deg til en god elsker.