Pizza er godt. Men hva skal du gjøre med pizzaesken etterpå? Foto: Pixabay
Del saken

ZeroHedge har en fersk artikkel som på en morsom måte forsøker å fortelle om Storbritannias forfall. 

De har klippet og limt fra en rekke ulike saker hvor staten eller myndigheter styrer britenes liv på en idiotisk måte. Så lar de en tenkt person gå gjennom en marerittaktig dag hvor det meste går galt.

Alt i artikkelen er hentet fra virkeligheten, selv om de enkelte episodene er selvsagt ikke opplevd av kun én person. Men som et tankeeksperiment er dette morsomt.

George
Det starter med at vår helt George tar en tur ut i nabolagets felles hage. Der har det sosiale i nabolaget blomstret etter at noen foreslo å spleise på et gummibasseng til ungene. Det handler om et plaskebasseng som ikke er spesielt dypt, hvor ungene kan bade i varmen mens de voksne griller, tar en øl og har det hyggelig.

Men huseier har nå gitt ordre om at bassenget må fjernes eller tømmes hver kveld. De er redde for at en innbruddstyv skal drukne i bassenget ved et uhell.

Livsfarlig for kriminelle

Statsregulert pizza
George må finne noe annet å gjøre, og hopper inn i jobbens varebil. På veien inn til byen stopper han på sin faste pizzasjappe for å bestille sin favorittpizza.

Men når pizzaen kommer er den mindre enn den pleier, og kjøttmengden virker kraftig redusert. Ekspeditøren forklarer:

Helsemyndighetene har nye standarder vi må følge, vi har redusert størrelsen og mengden kjøtt. Det er for å bekjempe fedme blant barn.

Men jeg er da ikke et barn, tenker George og rister på hodet.

Søppel
Den lille pizzaen med minimale mengder kjøtt forsvinner raskt. Fortsatt sulten hiver George den tomme pizzaesken bak i varebilen, og kjører videre inn mot byen for å handle. Før han kommer så langt blir han stoppet av en lokal byråkrat, som har fått øye på den tomme pizzaesken.

– Har du tillatelse til å transportere søppel i en firmabil?

George prøver å forklare at han bare har spist lunsj, og han har jo ikke kastet søppel ut av vinduet akkurat. Men han slipper ikke unna en bot på 300 pund for ulovlig transport av søppel.

Banning
George begynner å føle en viss irritasjon nå. Når han passerer et skilt som opplyser om at politiet tester ut et verktøy for ansiktsgjenkjenning, drar han i trass genseren opp over nesa. Etter noen få meter blir han stanset av en politibetjent.

– Men det står jo på skiltet at det er frivillig å delta? sier George. Men politiet mener at det ser veldig mistenkelig ut å dekke til ansiktet på denne måten, og spør om George har noe å skjule. George er i ferd med å få nok, og utbryter som en ekte britisk arbeider:
– Oh, piss off!

Resultatet: en bot på 90 pund for å banne offentlig. George signerer boten mens han ser seks burkakledde personer passere uten at politiet spør hva de har å skjule.

Farlige våpen
Rød i ansiktet går George inn på jernvarehandelen. Han og naboene planlegger å bygge et høyt gjerde rundt eiendommen, for å unngå ødeleggelser under en festival som er like rundt hjørnet. Året før hadde det vært mye bråk i forbindelse med festivalen, slik som knivstikking og syreangrep.

George foreslo å kjøpe pepperspray, men ifølge politiets hjemmeside var ingen hjelpemidler for selvforsvar tillatt, bortsett fra en voldtektsalarm.

Vanlig utstyr for terrorister

Terrorist
Endelig hjemme, så banker det på døren. Det er antiterrorpolitiet. De har fått en melding fra en bekymret borger, som har sett at George har gått til innkjøp av et potensielt farlig våpen.

Det tar nesten en time før politiet aksepterer at George faktisk har kjøpt hammer og spiker for å nettopp hamre og spikre.

Tannlegen
Når de endelig drar, er George svært irritert. Det hjelper heller ikke at den vonde tanna starter å verke igjen. Han har ventet over et år på tannlegetimen han har rett til ifølge nasjonale helsemyndigheter.

Han kontakter de, for å spørre hvordan han ligger an i køen. Han har allerede ventet over et år, men blir allikevel fortalt at han må være tålmodig, de vil ta i mot ham når de får ledig tid.

Nå har George fått nok. Han griper en klypetang, og river den vonde tanna rett ut ved egen hjelp. Det er bedre å klare seg selv.

Slik kan en dag være i det statsregulerte paradiset.