Slik så det ut utenfor Graceland. Foto: Brandon Dahlberg /The Commercial Appeal /AP
Del saken

Elvis Presley’s ikoniske hjem Graceland ble nylig vandalisert og tilgriset med grafitti og slagord.

Demonstranter hadde blant annet skrevet «Black Lives Matter», «Defund the Police» og «Fuck Trump» på veggene rundt Graceland, skriver Memphis Commercial Appeal.

I tillegg hadde noen skrevet «Abolish ICE». ICE er en amerikansk grensepolitistyrke som er ansvarlig for å kontrollere grensene og forhindre smugling av narkotika og ukontrollert, illegal innvandring til USA. Åpne grenser er et krav fra store deler av venstresiden i USA, og ICE blir derfor sett på som en fiende.

Graceland var hjemmet til legenden Elvis Presley. Siden Elvis døde i 1977 har hans datter Lisa Marie Presley stått som eier. Etter at Elvis døde har Graceland vært et populært reisemål og museum, besøkt av flere millioner Elvis-fans.

Vandalene griset også til Levitt Shell i Overton Park, stedet hvor Elvis holdt sin aller første konsert mot betaling. Her kunne man blant annet lese «Fuck Trump», «Fuck Strickland» (Borgermesteren i Memphis, demokraten Jim Strickland), «BLM», «Eat the Rich» og «Defund MPD» (Memphis Police Department).

Arbeidere vasker graffiti av Levitt Shell. Foto: Brandon Dahlberg /The Commercial Appeal /AP

Politiet etterforsker hendelsene. Det er foreløpig uklart hvem som står bak. Mange skylder naturlig nok på «venstrevridde pøbler» og BLM-tilhengere. Andre antyder at det hele er iscenesatt av Trump-tilhengere som ønsker å diskreditere BLM-bevegelsen.

Graceland ønsker ikke å kommentere hærverket. Elvis selv ville muligens ha vist forståelse for vandalene, hvis de var født og oppvokst In the Ghetto.