Musikeren Elton John (t.v.) og produsent David Furnish (t.h). Filmen «Rocketman» forbys på Samosa fordi den skildrer homoseksualitet. Foto: AP Photo /Frank Augstein / NTB scanpix
Del saken

Den biografiske musikalfilmen «Rocketman» om Elton John forbys i stillehavsnasjonen Samoa, fordi den skildrer homoseksualitet.

Samoas sjef for sensur Leiataua Niuapu Faaui sier tirsdag til avisen Samoa Observer at den homoseksuelle aktiviteten som er framstilt i Elton John-filmen bryter med lover og ikke kommer godt overens med landets kultur og kristne trosretning.

Omtrent 97 prosent av befolkningen på Samoa er kristne, og samfunnet er generelt ansett som konservativt og tradisjonelt.

Apollo kino på Samoa skriver på Facebook at de har tatt «Rocketman» av programmet grunnet sensurproblemer.

Filmen skildrer Elton Johns seksualitet og forhold til daværende manager John Reid. Taron Egerton spiller rollen som Elton John, og gjør også sin egen vokal i filmen, som tar sikte på å fange essensen av musikerens liv.

En russisk distributør har også sensurert scener fra «Rocketman».

– Dette er en trist refleksjon av den splittede verdien vi fortsatt lever i, og hvordan den fortsatt kan være så grusomt uaksepterende av kjærligheten mellom to personer, skriver Elton John i en felles uttalelse med filmskaperne.