Skal vi danse, sesong 17. På TV 2 høsten 2021. Elin Ørjasæter. Foto: Espen Solli/TV 2
Del saken

Kvinner må slutte å syte over utseendepress!

– Kvinners verdi på sjekkemarkedet synker med alderen, mente psykologen Peder Kjøs.

– Velkommen til høstens mest bisarre debatt om kvinner, alder og utseende.

Elin Ørjasæter er dosent ved Høyskolen Kristiania. Om Peder Kjøs’ påstander om at seksuell attraktivitet synker hos kvinner når de nærmer seg overgangsalderen, har hun følgende å si i Nettavisen

– Noe annet ville vel ærlig talt vært litt rart, seksualitetens biologiske funksjon er jo å skape barn. Men Peder Kjøs fikk en bråte med kjeft for å si dette relativt banale faktum høyt, skriver hun, og legger til: 

– Det skammelige er ikke kvinnen skrev dette, for slikt skriver jo idioter av begge kjønn stadig, i kommentarfeltene. Men VG løftet denne trakasseringen fram på forsiden, som om det var et seriøst debattinnlegg. 

Bakgrunnen for saken var at psykologene Peder Kjøs og Frode Thuen gav en 49-årig dame råd om hvordan hun skulle få seg ny partner. Damen selv mente at «mange voksne menn er veldig egoistiske» siden de ikke ville være kjæreste med henne. Hun kunne ellers melde at hun ønsket seg en «kreativ, intellektuell og eventyrlysten mann.» I tillegg betydde utseende noe, for hun likte «høye og slanke menn».

– Summa summarum: Selvopptatt, kravstor kvinne klager på at mennene ikke er interessert. Psykologene gir henne noen greie råd om å jekke seg litt ned og debatten eksploderer. I raseri mot psykologene, skriver Ørjasæter.