Sigurd Hole og Eli Storbekken. Foto: Andreas Ulvo
Del saken

Eli Storbekken og Sigurd Hole er ute med plata «Spellstenen» den 20. mars. Den kombinerer jazz og folkemusikk, myntet på både store og små.

Dette er en plate hele familien vil elske. Ved første lytt blir man dratt inn i et herlig univers av gode melodier fra både trekkspill, munnharpe, kontrabass og naturens egne instrumenter som tre og stein, skriver plateselskapet Grappa i forbindelse med utgivelsen.

– Har du tenkt på hva slags musikk som kommer ut av en stein?, sier Eli.

– Tittelen «Spellstenen» kommer fra stenen hvor min far Egil Storbekken tilbrakte mange sommerkvelder med fløyta si. Når han hadde tid, satt han på stenen og improviserte og komponerte nye melodier på fløyte og seljefløyte.

– På kveldene kunne vi «ungan» sovne til vare toner og fine melodier i vår barndoms setergrend Søljåsen, forteller Eli.

Lang fartstid med folkemusikk

Eli Storbekken har lenge vært sentral i den norske folkemusikken og visetradisjonen, og sammen med Sigurd Hole, som regnes som en av Norges fremste jazzmusikere, klarer de å fortrylle enhver med den nye platen, skriver Grappa.

Med stødige musikere i ryggen, som Frode Haltli og Terje Isungset blir vi servert et knippe bånsuller og tradisjonelle viser fra Hedmark som Eli har samlet og tatt vare på gjennom et langt liv.

I tillegg til dette har Sigurd komponert noen helt nye melodier til tekster av Bjørn Øyan og Martin Vestlien, og med temaer som omfatter alt fra kjærlighet, godnattsanger og gjeterviser vil enhver få glede av den nye platen ved første lytt, heter det fra Grappa Musikkforlag.

Eli Storbekken: sang
Sigurd Hole: Kontrabass
Frode Haltli: Trekkspill
Terje Isungset: Perkusjon/munnharpe

Hør den her:  https://orcd.co/spellstenen