Joaquin Guzman fremsto ikke akkurat som et moteikon da han ble utvist fra Mexico, men han og kona har visstnok ambisjoner i moteverdenen. Arkivfoto: Eduardo Verdugo / AP / NTB scanpix
Del saken

Den dømte narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman vil starte motemerke sammen med sin unge kone. Navnet? El Chapo, selvfølgelig.

Ekteparet jobber med prosjektet sammen, skriver New York Daily News. Guzmans 29 år gamle kone, Emma Coronel Aspuiro, sier den beryktede ektemannens signatur blir en del av logoen.

El Chapo – mannen, ikke varemerket – er 61 år gammel og risikerer å aldri mer oppleve livet utenfor fengselsmurene. En amerikansk domstol har funnet ham skyldig i narkotikasmugling, hvitvasking og våpenlovbrudd. Straffen er ikke fastsatt ennå, men han risikerer å tilbringe resten av livet bak lås og slå.

Samtidig kan det tenkes at nettopp livet som fengselsfugl kan bli en verdifull del av imaget hvis ekteparet skal satse på «kokain chic» mote for dem som har sansen for et liv på kant med loven.

Loven i New York forbyr for øvrig kriminelle å tjene penger på sin kriminelle løpebane eller på kjendisstatusen det kan medføre, så det er uklart om Guzman selv vil se noe til et eventuelt overskudd.