Fotomontasje: REX (813858ah) / REX (813858k)
Del saken

Psykolog sier swingers er naturlig, både for høy og lav. Men mange føler skam og holder det skjult.

VG forteller om Linn (29) og Robin (37) som lever et vanlig familieliv, men ekteparet har også en mer spennende side, noe de vil snakke åpent om: De er swingers. Etter første besøk ble de oppslukt. De vedgår at de nok ikke er en helt vanlig svensk familie.

– Det er mange flere enn man tror som er swingers. Flere kjente influensere har tatt kontakt med meg og sagt at de ikke tør å fortelle om at de er det, sier Linn.

Les også: Kona er gift med ektemannen, og er forlovet med elskerinnen, hennes elskerinne

De lever for det meste av tiden i et hverdagsliv, slik som barn, familiefrokost og jobb. Men i ledige stunder er de swingers. Det går ut på partnerbytte, de har egne klubber og lukkede arrangementer. Psykolog og sexolog Tanja Suhinina sier at det finnes ingen typisk swinger.

Å få utfolde sine seksuelle fantasier mener Linn er det forlokkende med swingerslivet. Det å ha sex med andre har gjort parets relasjon sterkere.

– Klart, man går rundt naken, men det er et utrolig godt miljø inne på klubben. Alle sitter nakne, og man prater og ler av alt mulig. Man har det hyggelig og morsomt – det er som å være på en fest uten klær, sier hun, og føler at det styrker deres forhold.

Hun sier at de blir veldig åpne, og de kan prate om alt. De lærer seg også å kommunisere på en helt annen måte. Kun et blikk gir den andre en bekreftelse.

Les også: Dette er tiårets nye sextrender, ifølge eksperter

– Forskningen om hva som skiller monogame fra ikke-monogame, peker mest mot at det ikke finnes store forskjeller, annet enn rundt hvilke holdninger man har til relasjoner og sexliv. Det er selvfølgelig også et spørsmål om praktiske muligheter. I mer tettbefolkede regioner kan det være lettere å finne likesinnede, klubber og fester, sier sexolog Tanja Suhinina, og fortsetter:

– Med internett har det blitt lettere å finne nye partnere, uten at det finnes noen subkultur, forening eller klubb i nærmiljøet. Men swingers kan fortsatt bli møtt av fordommer i omgivelsene, og frykten for å bli avslørt kan hindre en del personer i å ta steget.

Hvilket yrke gir mest sex?