Illustrasjonsbilde. Foto: Youtube.
Del saken

Realitystjernen Kim Kardashians råd for solbrent hud sjokkerer eksperter og får fans til å reagere.

I begynnelsen av august delte Kardashian en video på Instagram, der hun viste frem sitt solbrente bryst, og fortalte at man kan skjule solbrentheten med sminke. Hun delte også et før- og etterbilde av seg selv, for å vise resultatet.

– Solbrent. Det har ikke skjedd med meg på flere år, men takk gud for at jeg hadde kroppssminken min med meg forrige uke, var noe av det 38-åringen skrev til videoen.

Reaksjoner

Videoen har skapt sterke reaksjoner blant Kim Kardashians fans. I kommentarfeltet under videoen hagler kritikken. Flere påpeker at det er farlig å ta sminke over solbrent hud, fordi dette kan lede til infeksjoner.

– Ikke lær verden at man skal dekke til solbrenthet med foundation. Dette kan lede til en infeksjon, kom igjen. Foundationen din har parfyme i seg og kjemikalier som de fleste andre foundationer. Hvis andre følger etter kan de få en infeksjon. Ikke en bra måte å promotere den nye foundationen din på, lød beskjeden fra en fan. 

Les også: Forskning: Derfor blir du trøtt og sliten etter en dag i solen

Sjokkert

Mila Lilleeng er spesielt i hudsykdommer, og er sjokkert over Kardashians innlegg på Instagram. Dette blant annet fordi realitystjernen har enormt mange følgere, cirka 145 millioner, og kan påvirke mange mennesker.

– Dette kunne i utgangspunktet vært en fin mulighet til å dele budskapet, for det å bli solbrent er en feil de fleste av oss lett kan begå. Men i stedet for å advare sine mange unge følgere, bruker hun dette som en arena for reklame, sier Lilleeng til Dagbladet.

Hun forteller at det beste man kan gjøre for å lindre solbrent hud er å kjøle huden godt ned. Gjerne med kalde håndklær, en dusj eller et bad, og gjerne også flere ganger. Hun råder også til å la være å tørke dette området, da forbrenninger tørker ut huden. Videre anbefaler hun å smøre huden godt med fuktighetskrem, gjerne med aloe vera, som også har en kjølende, lindrende effekt.