Dating bringer mange utfordinger, men Alex opplevde noe nokså spesielt. Illustrasjonsbilde, Shutterstock
Del saken

Alex (20) fra Sydney hadde et intimt forhold til en eldre kvinne (25) i ni måneder. Da fikk han vite at kjæresten var en biologisk mann.

Det var en felles venn som slapp bomben, og fortalte at kvinnen Alex var kjæreste med hadde gjennomgått en kjønnskorrigerende operasjon som 18-åring, skriver Daily Mail Australia. Alex forteller:

– Når jeg fikk vite det, falt jeg sammen, jeg trodde ikke på det i starten (…) Men så konfronterte jeg henne, jeg fant pillene hennes, jeg fant østrogentablettene…jeg bare falt sammen, og følte meg kald, sint, det var mange følelser på en gang.

Alex var forelsket og kunne aldri gjettet at kjæresten var transkjønnet. Sexen føltes normal.

– Når jeg konfronterte henne begynte hun å gråte, hun visste ikke hva hun skulle si, sier Alex. Men tillitsbruddet og mangelen på ærlighet ble for mye for den unge mannen, som brøt kontakten med både kjæresten og den felles vennen, som Alex fortsatt er sint på.

– Ærlig talt trenger jeg tid for meg selv for å tenke. Jeg har tatt en time out fra alt. Jeg savner henne litt også. Jeg vet virkelig ikke.

Alex får massiv støtte i kommentarfeltet, de fleste mener kvinnen burde vært ærlig fra starten. Men snart kommer vel transaktivistene på banen med beskyldninger om fordommer, transfobi og lignende. Vi skal følge med.

Her kan du høre og se Alex bli intervjuet på australsk radio: