Danmarks dronning Margrethe under et besøk i Dannevirke i Schleswig-Flensburg, ved den tidligere grensa mellom Tyskland og Danmark torsdag. Foto: Carsten Rehder/dpa via AP) / NTB scanpix
Del saken

Donald Trump har en stående invitasjon til å besøke Danmark, meddeler dronning Margrethe etter at USAs president på kort varsel avlyste et planlagt besøk.

Trump skulle ha besøkt Danmark 2. og 3. september, men avlyste reisen da statsminister Mette Frederiksen to uker før avviste å diskutere et mulig salg av Grønland.

– Det kan jo skje at man blir nødt til å avlyse et besøk. Og så får man se om det blir gjentatt senere, sier dronning Margrethe til dansk TV 2 torsdag.

– Jeg regner med at det snarere blir til at han sier: «nå kan jeg godt», fordi invitasjonen står ved lag, tilføyer det danske statsoverhodet.

Det vakte stor oppsikt og hoderysting da Trump i august kunngjorde at han ville kjøpe Grønland for drøyt 5 milliarder kroner.

Da han fikk tvert nei, avlyste Trump det planlagte statsbesøket og beskrev avslaget fra Frederiksen som «upassende og vemmelig». Men etter å ha snakket med statsministeren på telefon noen dager senere karakteriserte han henne som «en vidunderlig kvinne».