Foto: Pixabay/ blackstarvideo
Del saken

En god nyhet for vinelskere ble presentert i sommer. Noen glass vin i ny og ne kan bidra til at du går ned i vekt, skriver Newsner.com med blant annet Daily Mail som kilde. Israelske forskerne har nemlig funnet ut at risikoen for overvekt minsker med 70% hos de som regelmessig drikker en viss mengde vin.

Forskerne ved Ben Gurion-universitetet lot 224 personer med diabetes type 2 spise samme kost i to år, men med ulike drikker til middagen. Noen drakk bare mineralvann og resten drakk 1,5 dl vin.

Etter to år kunne forskerne tydelig se at de som hadde drukket vin på kveldene var ved bedre helse enn de som bare hadde drukket vann. Vin-drikkerne hadde forbedret kolesterolnivåene sine etter at eksperimentet begynte, og dessuten hadde de redusert risikoen for høyt blodtrykk og midjefett.

Studien fikk senere støtte av forskere ved Washington State University og Harvard Medical School som også hadde undersøkt effekten. Der kom forskerne frem til at mengden vin som skulle til for å fremme vekttap var to glass pr kveld, men ikke noe mer. Som med alt annet skal man gjøre det meste med måte.

Grunnen til den positive effekten er antioksidanten resveratrol som vin er rikt på. Den hjelper kroppen forvandle det (farlige) fettet til brunt fett som er lettere å bli kvitt.

https://no.newsner.com/helse/forskerne-a-drikke-vin-pa-kvelden-hjelper-deg-ga-ned-i-vekt-sa-mye-skal-du-drikke/