Foto: SCANPIX
Del saken

En viktig ingrediens i nesten alle fettforbrenningstilskudd er koffein. Studier viser at koffein øker metabolismen, og kan øke fettforbrenningen med så mye som 29% hos slanke mennesker og 10% hos overvektige mennesker.

Dette skriver msn, og det er bare en av nesten 20 gode grunner til å drikke kaffe, som nettsiden lister opp. Uansett grunn til at du drikker kaffe, skal du vite at det kan du gjøre med god samvittighet. Her er fordelene:

1: Kaffe får opp energinivået ditt, når du føler deg sliten. En studie fant ut at koffein øker hjernekapasiteten, som inkluderer hukommelse, humør, reaksjonstid og den generelle kognitive funksjonen.

2: Koffein bryter ned kroppsfett og gjør dem tilgjengelig i blodstrømmen, for at det kan bli brukt som en ressurs for styrke.

3: Kaffe er også en god kilde for den daglige ernæringen din. Drikker du kaffe kan du få dekket dine daglige behov av riboflavin, magnesium og pottasium.

4: Kaffedrikkere har mindre sjanse for å utvikle diabetes type 2. Studier viser at det å drikke kaffe vil minske risikoen for å få sykdommen med 42%!

5: Forskere har funnet ut at kaffe er effektivt for å redusere demens. Kaffedrikkere har en mye mindre sjanse for å få sykdommen i eldre alder, enn de som ikke drikker kaffe.

6: Studier viser at kaffedrikkere har mindre sjanse for å få Parkinsons-sykdommen.

7: Forskjellige rapporter viser til at kaffe kan redusere risken for leverskader.

8: Kaffe kan få deg til å leve et lykkelig liv. En Harvard-studie har funnet ut at kaffedrikkende kvinner har 20 % mindre sjanse for å utvikle depresjon.

9: Kaffe kan faktisk redusere risikoen for å utvikle visse typer kreft. Studier viser at to kopper om dagen vil redusere sjansen for leverkreft med 43%.

10: Selv om kaffe kan øke blodtrykket hos folk som ikke er vant til å drikke kaffe, har studier funnet ut at kaffedrikkere har mindre sjanse for å få slag og hjertesykdommer.

11: Kaffe er fullt av antioksidanter. For noen er kaffe en viktigere kilde for antioksidanter enn frukt og grønnsaker.

12: Svart kaffe har lite kalorier. En standard kopp kaffe inneholder kun to kalorier.

13: En duft av kaffe kan friske deg opp, når du føler deg sliten. En studie blant forskere på det nasjonale universitetet i Seoul, fant ut at aroma i kaffen får opp humøret.

14: En studie hos eliteuniversitetet Harvard viser at kaffe kan redusere risikoen for å ta selvmord hos menn og kvinner med opptil 50%! Koffein stimulerer nervesystemet ved å produsere anti-depressiva som serotonin og dopamine.

15: En studie ved Harvard viste at kvinner som drakk tre eller flere kopper kaffe om dagen, hadde mindre mulighet for å utvikle hudkreft.

16: Kaffe hjelper deg ikke bare med å holde deg våken. Ifølge eksperter kan kaffe også øke dine mentale prestasjoner.

https://www.youtube.com/watch?v=PVGesDkDAI0

https://www.msn.com/nb-no/helse/health/18-gode-grunner-til-å-drikke-kaffe/ss-BBoOvCD#image=3