Det finnes noen få i Hollywood som støtter Donald Trump. AP Photo/Evan Vucci,
Del saken

Det virker som om en samlet elite i media og Hollywood avskyr Donald Trump. Men det fins noen unntak.

Her er noen av disse, presentert i New Idea.

James Woods

Foto: Peter Brooker/REX

Den 72 år gamle skuespilleren er to ganger Oscar-nominert og har også vunnet en Golden Globe. Han er dessuten kjent som en habil pokerspiller.

Woods har lenge støttet Republikanerne og har vært tydelig i sin støtte til Donald Trump.

– Han jobber gratis, må tåle avskyelig utskjelling fra noen av verdens verste folk, blir angrepet av korrupte politikere, allikevel fortsetter han for å støtte andre patrioter. Donald Trump har bokstavelig talt reddet nasjonen fra en fiasko utenfor vår fatteevne, skal Woods ha uttalt.

Stephen Baldwin

Stephen Baldwin Foto: Wikipedia

Stephen Baldwin har også vært republikaner en god stund. En fun fact er at han har tatovert HM for Hannah Montana på skulderen. Begge hans døtre er store fans av Hannah Montana, og han fikk tatoveringen etter at han inngikk en pakt med Miley Cyrus om at han skulle få lov til å komme inn i serien hennes hvis han hadde initialene hennes tatovert på seg. Om Trump sier Baldwin:

– Jeg tror virkelig han ønsker det beste for alle. Dessverre er han trykket inn i et presidentskap som kan være det mest vanskelige på mange år, det virker umulig å finne ut hvordan noen kunne klart å skape samhold i folket.

Clint Eastwood

Filmplakat, Nådeløse menn (1992)

Legenden Clint Eastwood har vunnet en rekke Oscars, blant annet for beste regi og beste film. Nådeløse menn og The Million Dollar Baby vant begge 4 Oscar.

Eastwood har lenge vært en tilhenger av Trump.

– Han har forstått noe, for innerst inne er alle lei av politisk korrekthet.  Det er en smiskende (kiss-ass) generasjon vi opplever nå. Alle beveger seg som på eggeskall. Vi ser folk som anklager andre for å være rasister og alt mulig. Slik var det ikke når jeg vokste opp, sa Eastwood til Esquire i 2016.

I tillegg nevner artikkelen Kelsey Grammer, kjent fra Cheers og Frasier, samt veteranen Jon Voight, som vant Oscar for sin rolle i Coming Home fra 1978. Han er forøvrig faren til Angelina Jolie, som neppe deler farens politiske syn.

Også bokselegenden Mike Tyson og skuespiller Roseanne Barr nevnes. Sistnevnte har vi skrevet om før her på Xstra, da hun tok til orde for å forby kvinner i politikk.

– Jeg hater å si det, men jeg tror det er på tide at man vedtar en lov som sier at ingen kvinner kan stille til et eneste valg i dette landet (…) Jeg ser på disse kvinnene, og jeg tenker: Var det dette jeg kjempet for? sa hun i et kort videoklipp.

Dere kan se klippet nedenfor.