Plácido Domingo benekter anklagene, men legger til at det er vondt å høre at han kan ha forulempet noen. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix
Del saken

Plácido Domingo er en av verdens største operastjerner. Men bak kulissene har han utnyttet sin stilling og systematisk trakassert kvinner, hevder flere vitner.

Den nå 78 år gamle spanjolen, som har jobbet på operahus over hele verden, avviser beskyldningene.

Det er nyhetsbyrået AP som har gransket saken. En danser og ni sangere, hvorav én står fram med navn – forteller at de er blitt seksuelt trakassert av Domingo. Påstandene støttes av et 30-tall andre vitner fra operaverdenen, hvor denne siden av operastjernen lenge har vært en offentlig hemmelighet, ifølge AP.

Domingo, som også har jobbet som dirigent og sjef for flere operahus, skal også ha lokket med oppdrag for å presse kvinnelige sangere til sex. Kvinner som har avvist ham, har fått karrierer sabotert, hevdes det.

– Hver gang jeg gikk av scenen, ventet han på meg. Han kom så nær han bare kunne, ansikt mot ansikt, senket stemmen og sa: Må du dra hjem i kveld? sier mezzosopranen Patricia Wulf, kvinnen som har stått fram med navn i APs gransking.

Patricia Wulf. (AP Foto/Jacquelyn Martin)

– Anklagene fra disse anonyme individene, som går så langt tilbake som 30 år, er dypt urovekkende og feilaktige slik de er presentert, sier Domingo i en uttalelse.

78-åringen legger samtidig til at dagens normer er annerledes enn de var før, og han beklager om han har opprørt eller gjort noen ille til mote.

– Jeg trodde mine handlinger og relasjoner alltid var velkomne og samtykkende, sier Domingo, som har hatt 150 roller og sunget i over 4.000 forestillinger.