Alexandria Ocasio-Cortez (D). REUTERS/Yuri Gripas
Del saken

Netflix-dokumentaren Knock Down the House følger unge, kvinnelige håpefulle i kampen for å komme inn på Kongressen i 2018. En av de som følges er Demokratenes nye superstjerne, Alexandria Ocasio-Cortez (AOC).

Netflix kjøpte rettighetene til dokumentaren for 10 millioner dollar, skriver Breitbart. Nå får filmen toppscore på filmnettsiden Rotten Tomatoes.

– På et svært ustabilt tidspunkt i historien om amerikansk politikk, slår disse fire kvinnene tilbake, og setter ut på en reise som vil forandre livene deres og landet for alltid, skriver nettsiden.

– Uten politisk erfaring eller økonomisk støtte fra store selskaper, bygger de en bevegelse av opprørske kandidater som utfordrer mektige krefter i Kongressen. Deres innsats resulterer i legendarisk opprørte reaksjoner.

Les også: Alexandria Ocasio-Cortez blir superhelt i ny tegneserie

AOC var den eneste av de fire kvinnene som faktisk vant en plass i Kongressen. Filmen vant en pris under Sundance Film Festival i februar, og AOC uttalte da:

– Jeg er bare så glad for at dette øyeblikket for alle fire av oss ble fanget på film og dokumentert, ikke bare fordi det betyr noe for oss, men for alle vanlige mennesker der ute som ser at, ja, det er ekstremt utfordrende, og ja, sjansen for å lykkes er liten, men ja, det er verdt det.

Filmen hadde premiere på Netflix i mai, du kan se en kort trailer nedenfor: