Jesus Kristus: Var han jødisk eller gresk? Illustrasjonsbilde, Pixabay/Timeship
Del saken

Jesus slik vi kjenner han fra skriftene var egentlig en gresk filosof som levde omtrent år 0, som var kjent for evnen til å vekke døde til live. Dette hevder en dokumentar på AmazonPrime, Bible Conspiracies.

Ifølge The Guardian het den greske filosofen Apollonius fra Tyan, og han var kjent for sine mirakler men har blitt visket ut av historien. Beskrivelsene om Jesu liv og gjerninger vi kjenner fra Bibelen, er egentlig beskrivelser av mirakler utført av Apollonius.

Dokumentaren benekter ikke at Jesus har eksistert, men at det ikke var Jesus, men Apollonius, som beskrives i Det Nye Testamentet som Guds sønn, utførte mirakler og døde på korset.

Apollonius ble født 3 eller 4 år f.kr i Sentrale Anatolia. Både Jesus og Apollonius var filosofer og folketalere. Det var slående fysiske likheter mellom de to, begge hadde for eksempel langt skjegg.

Serien beskriver hvordan Apollonius ble stadig mer berømt på grunn av sine mirakler og betraktninger, og at han samlet følgere på samme måte som Jesus.

Han var en disippel av Pythagoras, og avsto fra kjøtt, vin og kvinner, gikk barbeint og lot hår og skjegg gro, ifølge dokumentaren. Han ble en reformator og hadde base i Aesculapius-tempelet.