Illustrasjonsbilde. Pixabay. Foto: terg
Del saken

Når Chris Wenzel visste han skulle dø, kom han med et uvanlig ønske til sin kone. Den velkjente kanadiske tatoveringskunstneren ba om at huden hans skulle bevares før begravelsen, slik at hans barn og barnebarn kunne bli kjent med hans livsverk.

– Jeg tenkte at det var nokså spesielt, men også ganske stilig, sier hans kone Cheryl til Toronto Sun. Hun lover å oppfylle mannens siste ønske.

41-år gamle Chris Wenzel var innehaver av Electric Underground Tattoos. Han døde av sykdom 28. oktober i år. Før han døde oppdaget han Save My Ink Forever, et amerikansk selskap som var spesialister i å bevare tatoveringer.

Kona kontaktet firmaet. De har aldri jobbet med et så stort prosjekt noen gang. Chris Wenzels kropp var nesten helt dekket av tatoveringer, og han ønsket å bevare alt.

Alt i alt er 70 % av huden blitt kirurgisk fjernet fra kroppen. Når huden er ferdig behandlet skal den stilles ut i hans tatoveringsstudio. Hele jobben vil koste omtrent 80.000 dollar.

Cheryl sier hun først og fremst gjør dette for sine barn på 9 og 13 år:

– Denne hyllesten betyr alt for dem. De vet at dette var noe deres far virkelig ønsket, derfor må vi sørge for å oppfylle hans siste ønske.