Illustrasjonsbilde: Pixabay
Del saken

Det finnes gode venner og dårlige venner, og ingen ønsker å være det siste. For å være sikker på at dine bestevenner forblir vennene dine i uoverskuelig fremtid har MSN listet opp 20 ting du bør unngå å gjøre for ofte. Her er rådene fra MSN:

1: Ikke være ærlige med hverandre

Vennskap er ikke immune mot stress og slitasje. Og som i alle typer forhold, vil situasjonen bare bli verre om problemer ignoreres. Sett av tid til ærlige samtaler med dine venner, hvis du føler at noe er galt.

2: Være altfor kritisk

Dine venner er ikke perfekte (det er heller ikke du), så ikke forvent at de skal være det. Å forlange det umulige vil bare resultere i at vennskapsforholdet tar slutt.

3: Ikke tilgi tabber

Hvem har aldri gjort en tabbe i livet sitt? Din bestevenn vil på et tidspunkt gjøre det, og den enkleste måten å få vennskapet til å blomstre er å tilgi og glemme.

4: La misunnelsen ta overhånd

Kanskje finner din venn seg sitt livs store kjærlighet mens du sliter med singeltilværelsen, eller kanskje sikrer de seg drømmejobben mens du hater din. Uansett situasjon kan det være lett å la misunnelsen ta overhånd. Selv om det er vanskelig, prøv å glede deg på din venns vegne. Venners suksesser bør feires!

5: Skryte av din suksess

Du er ikke den eneste personen som kan bli misunnelig i et vennskapsforhold, vennene dine kan oppleve den kjipe følelsen også. Så prøv å ikke skryte for mye over seirene i livet ditt hvis du vet at de føler seg nedfor. De vil vise sin støtte når de er klar for det.

6: Forvente at ting aldri endres

Etter hvert som mennesker og omstendighetene deres endres, gjør vennskapsforhold det også. Et vennskap vil aldri se likedan ut etter 20 år som det gjøre etter fem – og det er en god ting!

7: Ignorere følelsen av at dere glir fra hverandre

Endringer i et vennskapsforhold kan bringe frem følelser/frykt for at vennskapet ikke har noe for seg. Men aldri anta at det er tilfelle. Hvis du føler at du og din bestevenn glir fra hverandre, ta en ærlig prat om hva som foregår. En kjapp samtale kan få orden på ting.

8: Holde på et vennskap som ikke lenger fungerer

Selv om det er viktig å arbeide seg gjennom problemer i et vennskap, bør du ikke føle at du må holde på et som ikke lenger fungerer for deg. Hvis du synes at du har blitt behandlet dårlig eller at vennskapsforholdet er ensidig, er det kanskje på tide å vurdere om vennskapet er verdt det.

9: Droppe dine venner til fordel for din partner

Det er lett å bli fortapt i en ny partner tidlig i et forhold, men å droppe din livslange venn for en ny kjæreste? Det må du ikke finne på! Din venninne vil være der for deg uansett hvordan forholdet ditt ender opp, så å kaste vekk år med vennskap til fordel for en (potensiell) flørt, er smakløst.

10: Forvente for mye

Selv om de beste vennene alltid står klare til å løfte deg opp når du er nedfor, bør du ikke forvente at de setter livet sitt til side for å komme løpende og oppmuntre deg. De har sine egne liv å leve også, så de må balansere sine behov med dine.

11: Aldri invitere dem inn i livet ditt

For å virkelig bli kjent med noen, vil du ønske å introdusere dem til hvem du er utenfor vennskapet. Å vise at du stoler på dem ved å vise andre sider av livet ditt (som å la dem møte kjæresten din), vil styrke båndet over tid.

12: Anta at vennen din ikke vil like å bli invitert til en tilstelning

Bare fordi du tror at din bestevenn vil være uinteressert i å delta på begivenheten som du skal stelle i stand, er du ikke nødt til å fjerne henne fra gjestelisten. Få din venn til å føle seg inkludert ved å tilby en invitasjon, selv om hun til syvende og sist avslår den. Hun vil føle at noen tenker på henne, og du vil bli sett på som en god venn – det er vinn–vinn for alle.

13: Alltid si nei til en invitasjon til en tilstelning

Hvis du er vennen som stadig mottar invitasjoner til begivenheter som kjeder deg, ikke bare si nei og hopp over vennemøtet. Foreslå alternative planer som fungerer for deg og din venn. Det er ikke hva dere gjør sammen som betyr noe.

14: Bli for tett knyttet

Selv om det er flott å knytte et nært bånd til din bestevenn, bør du ha vennskapsforhold og opplevelser utenfor det dere to har sammen.

15: Presse din venn til å åpne seg

Alle har hemmeligheter, men å presse noen til å dele livshistorien sin når de ikke er klar for det, vil kun skyve dem vekk (og få deg til å virke aggressiv). La vennen din få vite at du vil være der for å høre om hennes «bagasje», når/hvis hun føler for det.

16: Dele en bestevenns hemmeligheter

Du ville ikke ønsket at noen avslørte dine livsdetaljer hvis du ba dem om ikke å gjøre det, ville du? Hvis en venn vil at du skal holde på en hemmelighet, så gjør det, og respekter taushetsløftet.

17: Sladre om dem bak ryggen deres

Selv om sladder kan være nyttig enkelte steder (for eksempel på kontoret), kan det slå tilbake på deg om du stadig omtaler en bestevenn. Hvis du virkelig stoler på din venn, ha en samtale om det som måtte plage deg i stedet for å baksnakke personen til felles venner.

18: Ikke være deg selv

Aldri lat som du er noe du ikke er, for å tilfredsstille en venn eller for å gjøre dem glade. Din venn er sammen med deg fordi de liker deg som du er – feil og mangler til tross.

19: Anta at dere har et tettere bånd enn dere virkelig har

Nye vennskap er spennende, men det er viktig å la vennskapsforholdet modnes før du starter å dele dine innerste hemmeligheter med noen (og omvendt). Gi båndet deres litt tid til å vokse før du tar spranget fra bekjentskap til bestevenn.

20: Ikke sette pris på vennskapet ditt

Å finne en god venn er verdt sin vekt i gull, så sett pris på vennskapsforholdet du har, så ofte og på så mange måter som du kan. Akkurat som i et kjærlig forhold, dess mer du gir av deg selv, dess mer får du igjen, avslutter MSN sitt siste råd.