Grafisk fremstilling av et foster 8 mnd etter unnfangelse. Shutterstock
Del saken

Som Xstra skrev om helt nylig vurderer Disney og Netflix å boikotte Georgia som åsted for filminnspillinger på bakgrunn av de nye, strenge abortlovene som er politisk vedtatt.

Dette er meget alvorlig for Georgia, hvor over 90.000 mennesker er ansatt i filmindustrien.

Selvsagt er ingen boikott aktuelt mot stater hvor ekstremt liberale abortlover tillates. New York State har nylig vedtatt en abortlov som tillater abort helt opp til fødselstidspunktet. Men det er verre: Hvis et foster overlever en mislykket abort, så kan legene unngå å bistå fosteret slik at det dør. Dette er selvsagt drap, selv om loven sier noe annet.

I loven står det «hensyn til mors liv og helse» når det gjelder slike aborter opp til (og etter!) fødsel. Men begrepet helse er vidt definert i US Supreme Court. Det handler ikke kun om fysisk helse, men også psykiske problemer, depresjon og økonomiske bekymringer.

Nyfødt, men fortsatt mulig å abortere i New York State. Shutterstock

Så hvis du føler deg trist og har litt lite penger, så kan du abortere i niende måned. Men du kan være trygg på at Disney støtter deg. Det er jo din kropp, ditt valg.

Mange av oss har middels fysisk helse, små eller store psykiske problemer, har opplevd depresjoner og ikke minst økonomiske problemer. Helt uten at vi plutselig krever retten til å drepe reelt nyfødte barn for å lindre smerten, eller finne tilbake til oss selv.

Les også: Abortdebatten er preget av en uvilje mot å innse det mye tyder på; at abort er uetisk

Men samtidig som Netflix og Disney rir på sin høye, hvite hest for å fremstå «woke» i det amerikanske, progressive segmentet, og samtidig støter fra seg omlag halvparten av kundene i hjemlandet, så er det bemerkelsesverdig å se eksempler på andre land de gladelig bruker som lokasjoner for sine filmer.

Les også: Disney-filmer fordømmes som diskriminerende

Breitbart har tatt en kjapp gjennomgang. Netflix opererer og utvider i Egypt, hvor abort er forbudt. De filmer i Jordan, hvor abort er forbudt unntatt ved fare for kvinnens liv og helse (og her er nok helse definert som fysisk helse, ikke økonomiske problemer etc.)

Også Disney er aktive i Jordan, og har filmet Star Wars: The Force Awakens delvis i Abu Dhabi. Der tillates abort i 120 dager, men kun hvis morens liv er i fare eller hvis fosteret beviselig ikke kan leve etter fødselen. Ikke mye min kropp, mitt valg altså.

For ikke å snakke om homofiles «rettigheter» i disse landene. Eller vanlige kristne, for den saks skyld.

Star Wars har tidligere blitt filmet i Kroatia, Irland og Bolivia, hvor abort var helt eller delvis forbudt. Dette skjedde riktignok før elementer av venstresiden ble sinnsyke, men siden de progressive liker å rive statuer av folk fra fortiden som ikke lever opp til dagens progressive standarder, så er det verdt å nevne. Tonnevis av filmer er innspilt i Irland, som legaliserte abort så sent som i mai 2018.

Eller hva med Disney sin aktivitet i Kina? Hva med uigurene, som plasseres i omskoleringsleire?
Hva med ettbarnspolitikken?

Sistnevnte var sikkert innafor, det handlet tross alt ikke om å nekte kvinner abort.
Men når kvinner nektes å få barn er det greit, eller hva Disney?

Les også: Kina: Kvinne tar 17 aborter på seks år

Med litt arbeid kunne man sikkert funnet mange flere eksempler. Poenget er:
Moral, eller Hypermoral, gjelder kun her i Vesten.

Forøvrig ble jeg nettopp fortalt at det er rasistisk å skrive «høye, hvite hest». Så fikk jeg høre at noen kortvokste ble krenket også, siden hesten beskrives som høy. Så da mangler vi bare et fornærmet esel.

Den siste som gjennomskuer dette latterlige skuespillet kan skru av lyset.