Diana Krall under en konsert i Beijing 2013.: Foto: Imagine China/REX
Del saken

Kanadiske Diana Krall startet å spille piano som 4-åring. Allerede 15 år gammel begynte hun å spille regelmessig i flere restauranter i Nanaimo.

Hun vakte oppmerksomhet, og ble oppdaget av bassisten Ray Brown. Han overtalte Krall til å flytte til Los Angeles for å studere med pianisten Jimmy Rowles.

Diana Krall måtte vente på gjennombruddet, og livnærte seg som omreisende pianist. Hun hadde blant annet et opphold på hotellbaren i Sheraton Sandvika (1988).

Interessen for jazz fikk hun fra farens enorme platesamling.

Det virkelige gjennombruddet fikk Diana Krall med sitt tredje album,  All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio. Albumet kom ut i 1996, lå på Billboards jazzlister i godt over et år og ble nominert til Grammy.

Hun har turnert med Tony Bennet, og hennes verdensturne i 2001 førte til livealbumet  Diana Krall – Live in Paris som gikk helt til topps på Billboards jazzliste.

Ekteskap

I 2002 ble Diana gift med den engelske artisten Elvis Costello, som inspirerte henne til å skrive egne låter. Men hun er fortsatt kjent for sine mange tolkninger av andres låter, som f.eks. 10CCs I´m Not in Love, eller den fabelaktige versjonen av Temptation (Tom Waits).

Her er Diana Krall live i Rio med So Nice: