Foto: Xstra
Del saken

Kjære jenter/kvinner/gutter og menn. Her har vi samlet våre favorittprodukter som vi også sverger til.

Det er høst og den deilige kulden kan dessverre gå hardt utover huden. Ta våre tips og kos deg med høsten. Vi har kjøpt inn produktene selv og har derfor ingen samarbeid med noen sponsorer. Dette er heller ingen reklame for noen produkter, men personlige favoritter.

SHURIKA HANSEN:

Mitt fantasiliv i Korea

Jeg har helt siden jeg ble 30 for noen uker siden (ja jeg vet at det er noen år siden, men la meg leve litt) blitt veldig glad i hudpleie. Bare tanken på å gå uten sminke og allikevel føle seg bra, er veldig god. Da jeg startet med den lille 30-årskrisa, ble det veldig moro med å eksperimentere.

Da kom jeg bort i koreansk hudpleie. Dette er ganske tidkrevende for mange og særlig for oss småbarnsmødre i full jobb. Koreansk kosmetikk går ut på at du dynker huden i fuktighet. Dette i opprinnelig ti ulike steg, men jeg har valgt seks nødvendige.

La oss være ærlige. Hvem har tid til å ta ti steg hver eneste dag og kveld når junior på fem drar deg i mammakroppen for å få litt oppmerksomhet? Ikke jeg. Disse tipsene tar utgangspunkt i kveldsrutiner. Eneste forskjellen på dag og kveld hos meg er at jeg bytter den tunge nattkremen med solkrem på dagtid. Jeg bruker heller ikke C-vitamin på dagtid hvis det er sol ute.

Foto: Shurika Hansen/ shurika_Hansen_show/ instagram

Livmorkake og slangeslim:

1. Første steget jeg tar er å rense huden med olje. Denne bestiller jeg i ulike varianter i Korea, men jeg har fortsatt ikke funnet en absolutt favoritt. Alle er like gode.
2. Det neste steget for meg går ut på å rense huden med koreansk sneglesåpe som faktisk renser langt inn i dybden. Denne type rens er veldig deilig etter en lang dag med mye sminke.
3. Neste steg er veldig viktig for min del da jeg stadig får nye pigmentflekker som skriker SE på meg. Snegleserum hjelper mine pigmenter, men ikke alene. Neste steg holder dem i sjakk.
4. Denne gleder jeg meg aller mest til hver kveld. C-vitaminserum kjennes så lett og behagelig mot huden. Jeg får automatisk en GLOW som jeg elsker.
5. Her gjelder det å dynke disse små rynkene med fuktighet. Da har jeg honningkrem som både kan brukes på dagtid og som sovemaske på kveldene.
6. Og sist, men ikke minst. En av mine masker er laget av livmorkake. Rart? Ja jeg syns at både snegle og livmorkake var ekkelt i starten, men det ble en vane. En ting jeg ikke klarer å venne meg til er slangemaske. Sheetmask er deilig for huden, men for oss med slangeskrekk blir den med slange trauma på ansiktet.

Foto: Privat/ Shurika Hansen

African yes I can

Etter å ha tatt vare på fjeset tar jeg også en runde på håret. Afrikansk hår er kjent for å være kronisk tørt. Oljer kan lukte hvis du har lag på lag. Derfor sverger jeg til ulike leave-in produkter. Denne er en absolutt favoritt, men fungerer aller best med andre joico produkter

REBECCA MISTEREGGEN:

Ole Henriksen Instant Transformation Lemon Facial Peel

Det er noen produkter det rett og slett er vanskelig å leve uten. Tidligere i tyveårene var den produktprofilen helt annerledes enn den er nå tidlig i tredveårene. Ett produkt jeg likevel har holdt fast ved i all tid er syrebasert peeling.

Ole Henriksen Instant Transformation Lemon Facial Peel er min favoritt. Den lukter godt og den gjør mirakler for huden. Peelingen legges som en maske, man kjenner at den jobber gjennom at det svir og prikker, og når prosessen er ferdig sitter man igjen med en glødende, frisk og jevn hudtone fri for døde hudceller, som er klar til å ta imot virkningen av den daglige hudpleien.

Bilde: Privat.

Peeling er så viktig, og det får jeg aldri stresset nok. Det hjelper lite å investere tusenvis av kroner i god hudpleie, om du smører produktene dine oppå et lag med døde hudceller.
Et annet pluss med akkurat denne peelingen, og som jeg tror hver eneste kvinne setter pris på, er at den reduserer fine linjer betraktelig! Personlig bruker jeg den under øynene og tilfører masse fuktighet etter behandlingen, da er smilerynkene mykere og mer sensuelle umiddelbart.

Dagserum og nattkrem

Min daglige hudpleierutine inneholder virkningsfulle produkter. Retinol-produkter er de eneste hudpleieproduktene som har dokumentert effekt på hudkvalitet i form av redusering av rynker, dessverre kan det være noe smertefullt dersom du har sensitiv hud slik jeg har. Mine to daglige favoritter er derfor dagserumet Ole Henriksen Glow Cycle Rentin-ALT Power serum og nattkremen Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Creme.

Bilde: Privat.

Produktene inneholder naturlige komponenter, Bakuchiol og AHAs, som gir samme virkning som den kjemiske fremstillingen retinol, men uten å skape negative hudreaksjoner som flassing, tørrhet ect. Gløden man får av disse produktene er helt enestående og huden holder på fuktigheten 24 timer i døgnet.

Linjene holder seg i sjakk, porene er mindre synlige, huden gløder friskt og behovet for sminke er så og si fraværende. Å redusere makeup kostnader med god hudpleie er absolutt ikke å forakte og disse to er fast inventar på min baderomshylle.

MARIA ZÄHLER:

Blekende tannkrem

Jeg får ofte komplimenter for mine relativt hvite tenner, og det kan jeg nå takke denne tannkremen for. Jeg har tidligere bleket tennene mine en del, og merker at dette har slitt voldsomt på emaljen min, og resultert i mer ising og ubehag. Sånn sett er denne tannkremen en lifesaver. Det er årevis siden jeg bleket tennene sist, og denne tannkremen har siden juni effektivt fjernet all misfarging som hadde rukket å komme. Det gjør den også skånsomt, uten å skade emaljen for mye.

Den kan ikke kjøpes i vanlige butikker eller på nett. Jeg har kjøpt den av en venninne, som selger slike produkter som en slags ekstrajobb, for MLM-selskapet Nu Skin. Det kan man mene hva man vil om, men denne tannkremen gjør altså susen.

For mykt og velduftende hår

Mitt hår har en tendens til å kruse seg, og det blir ikke bedre av å bruke rettetang, krølltang og annen varmebehandling. Det kan ende opp med å se tørt, matt og livløst ut, og det kan vi ikke ha noe av.

Derfor har jeg alltid en flaske Morrocan Oil stående. Den er drøy, og holder i lang tid, ettersom man trenger minimalt med produkt for å oppnår ønsket effekt. Man må være forsiktig med mengden, at man ikke tar for mye, og at man ikke tar produktet for tett opp til hodebunnen. Da kan du ende opp med hår som ser mer fett enn glansfult ut.

Jeg bruker den alltid på ferdigstylet hår, for å bringe tilbake noe av glansen og fuktigheten rettetangen har stjålet. Den dufter deilig! Kan kjøpes i ulike frisørsalonger.