Illustrasjonsbilde: Pixabay
Del saken

Det er på jobben vi oftest er mest fornøyd. Det viser en rapport fra EUs arbeidsmarkedsanalyseinstitutt, Eurofound, om familieliv og arbeid, skriver forskning.no. Det overrasker ikke lykkeforsker ved Aarhus universitet, Christian Bjørnskov:

«Selv om vi arbeider hardt og kanskje ikke alltid gjør ting som er så spennende, så er jobben fremdeles et sted hvor vi får anerkjennelse, enten i form av et klapp på skulderen eller en bonus. Vi kan se at vi når målet vårt. Det kan man ikke alltid med familien», sier han ifølge forkning.no.

Han understreker imidlertid at dette ikke er noe folk normalt vil innrømme. «Når man spør om slike ting, så husker folk hurraopplevelsene, men ikke de sure pliktene», sier Bjørnskov.

Undersøkelsen avslører store forskjeller innen EU, skriver forskning.no. I Norden er ikke folk tid nok til å få familieliv og arbeidsliv til å henge sammen, mens folk i Sentral- og Øst-Europa oftere sier at de er for slitne når de kommer hjem fordi de har hardere jobber og dårligere arbeidsforhold.

«Det er lettere å gjøre noe med problemet i de landene. For hvis man har skikkelige arbeidsforhold, så er det jo opp til den enkelte å innrømme at man har tatt feil i prioriteringen mellom jobb og familie», sier Bjørnskov.