Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX
Del saken

En studie viser at vi poster treningsbilder når vi ønsker å finne en partner, og når vår egen oppfattelse av vår egen verdi på datingmarkedet er lav.

Av en undersøkelse fra januar, publisert i Journal of Business Research, fremgår det at «folk i humør til å reprodusere bruker kostbare signaler for å markedsføre sin helse». Dette er særlig tilfellet når man anser sin egen verdi på sjekkemarkedet som lav. Det rapporterer Psychology Today.

Dette virker imidlertid dårlig. Vi poster bilder av at vi trener i sosiale medier når vi ønsker å finne en partner, men studien viser at dette likevel ikke øker andres oppfattelse av vår «markedsverdi».

God helse

En forundersøkelse viste først at det å vise treningsbilder av seg selv fungerer som et signal på god helse. Forskerne bestemte seg deretter for å se nærmere på temaet, og inviterte inn 106 deltagere for å finne ut hvorfor og når folk poster treningsbilder.

Først spurte forskerne om deltagernes oppfattelse av egen verdi på sjekkemarkedet, og delte dem deretter inn i to grupper. En gruppe ble bedt om å skrive om en gang de var seksuelt opphisset, og den andre ble bedt om å skrive om en gang de følte lykke.

Les også: Kort trening kan gi stor helsegevinst

Fungerer ikke

Resultatene viser at de som er opphissede, eller på utkikk etter en partner, var motivert av å finne en attraktiv person, mens lykkelige personer var mer motivert av å ha det moro.

Folk på utkikk etter sex er mer opptatt av at deres treningsposter i sosiale medier blir lagt merke til av en potensiell partner.

Vi poster treningsbilder når vi ønsker å ha sex, og føler at vår egen verdi er lav, men det fungerer ikke. Da forskerne undersøkte hvorvidt bildene faktisk virker i henhold til våre intensjoner, fant de at folk flest ikke rangerer de som legger ut slike bilder som mer attraktive.