illustrasjonsfoto: Pixabay/ LONGZU
Del saken

Opplever du at orgasmen uteblir etter en fuktig kveld? 

At orgasmen uteblir i fyll og rør er helt normalt. Årsaken er at alkoholen hemmer seksualiteten, forteller ekspert Thomas Winther til KK

Ifølge familieterapaut og sexolog Thomas Winther diskriminerer ikke alkoholen blant kjønn. Både kvinner og menn kan stå overfor orgasme utfordringer med alkohol innabords. Det er Tore Holte Follestad, spesialist i sexologisk rådgiving og assisterende daglig leder for Sex og samfunn, enig i: 

– Alkohol påvirker alle kjønn, ved at det øker lysten men reduserer evnen. Alkohol kan altså gjøre at du blir mer tent og får lyst på sex, men at sexen blir dårligere, sier han. 

Orgasmefri sone  

Men hvorfor er det slik at alkoholen tar orgasmen av dage? 

Det er den bedøvende effekten alkohol har på kroppen ifølge Winther: 

– Mye alkohol gjør ofte at du ikke er like mottakelig for stimuli og at kroppen derfor har større vansker med å oppnå klimaks. Det kan også være prestasjonshemmende, slik at partneren gjerne ikke er like var for dine signaler som vanlig, sier Winther.

Derfor er det kanskje en god ide å la alkoholen utebli i forkant av en hyrdestund? Om en orgasme er målet da, så klart. 

Ikke helt dumt likevel 

Det er ikke nødvendigvis alkoholen selv som er utfordringen, men hvor mye man konsumerer. Winther forklarer at litt alkohol kan være bra, spesielt for de som overtenker under akten, men det er en hårfin linje. Litt alkohol kan virke fremmende, mens mye alkohol kan være hemmende, sier han.

– Litt alkohol kan også gjøre at du glemmer alt rundt deg. Mange overtenker mye under sex, og særlig yngre kvinner tenker mye på hvordan kroppen deres ser ut og hvordan de presterer. Da kan litt alkohol faktisk gjøre det bedre, mens for mye vil gjøre det verre.