Foto: nastya_gepp/Pixabay
Del saken

Nesten alle menn gjør det. Faktisk så fokuserer nær halvparten av menn (47 prosent) først på brystpartiet, ifølge denne undersøkelsen. 

Men hvorfor elsker menn pupper? Hva er det som får menn til å trekkes magnetisk mot en utringning? En logisk forklaring er at det er biologisk programmert inn i DNA-et deres. Dette er ikke bare logisk, men det er også støttet av en del forskning gjennom årene.

Seksuelle undertrykte følelser

Enkelte vil kanskje påstå at Sigmund Freud var opphengt i sex, og det med god grunn, men hans teori var at menn var fascinert av bryster. Selv har Freud vært veldig detaljert om de forbudte driftene. Han beskriver i en av hans bøker hvordan hans mor vekte disse seksuelle tankene, og det er ingen skam å være fascinert selv av sin mor, mente han. Ekspertene er enige om at pupper ikke er til amming, i hvert fall ikke bare til det.

Trangen var ifølge han helt naturlig, noe alle gutter følte. Freuds syn på seksualitet er veldig mannsdominert og ville i dag blitt forkastet som både sært og upassende. Han mente for eksempel at sex mellom to menn var forståelig og unngåelig, men lesbisk bånd mellom to kvinner unaturlig. Dette skyldes hans syn på mannens posisjon. Sex mellom to kvinner fører til at mannen mister posisjon, ifølge han.

Men sett bort fra Freuds oppheng i sex og bryster, er ikke hans teori helt forkastet. I hvert fall ikke med tanke på at menn er biologisk programmert til å se på en kløft.

Les også: Ny dansk sex-rapport: Menns sexdrift er sterkere 

Ikke kun for amming

Ekspertene er enige om at pupper ikke er til amming, i hvert fall ikke bare til det. Selv om store bryster underliggende signaliserer fruktbarhet. Bryster er for å reklamere for tre ting:

1. De utstråler sensualitet og kjønnsmodenhet. Ettersom menn ikke kan bare lukte seg frem til når kvinnen har eggløsning slik andre dyr gjør, må de se det visuelt.
2. Bryster er tegn på ressurser. Det koster nemlig penger å ha fett på kroppen. Hun signaliserer med sine bryster at hun både har nok til å ta vare på seg selv og dermed føde barn og oppfostre dem.
3. Bryster kan signalisere god helse og gode gener. Kvinner med mer symmetriske bryster føder flere barn, og ammer mer, noe som reduserer brystkreft.

Det er ingen hemmelighet at menn overalt foretrekker kvinner med den berømte timeglassfiguren. Smale midjer og store rumper får menn gjennom hele kloden til å bli lammet av beundring.

Disse kvinnene er også mest fruktbare, noe som kanskje forklarer hvorfor menn foretrekker dem? Den klassiske Barbie-dukken viser seg å ha et biologisk grunnlag, og det er også symbol på kvinnelig skjønnhet i vesten. Størrelsen på puppene sier mye om kvinnenes evne til å reprodusere seg. 

Så idealet er store bryster, smale midjer og store hofter?

Ja, ifølge en rekke forskninger, er dette den ideale kvinnen. Noe som også bekrefter menns kjærlighet for pupper. Faktisk så er det kåringer og forskning som har fastslått at mengde fett på kroppen, riktig nok på de riktige stedene tenner menn og får frem deres jaktinstinkt. Vitenskapen sier at den perfekte kroppen finnes og puppene utgjør en stor del av den.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Take me back 🌺

Et innlegg delt av Kelly Brook 🎧👄🎤 (@iamkb)