Kvinner som drikker øl får bedre helse. Illustrasjonsbilde, Shutterstock
Del saken

Det er forsket masse på øl og helse, men de fleste studier har fokusert på menn.

Men heldigvis er det noen studier som har fokusert på hvolken helseeffekt øl kan ha for kvinner. I en gammel artikkel i Godt Drikke går man gjennom noen av funnene, og Xstra syns jenter også trenger noen gode unnskyldninger for å kose seg med en øl eller tre i sommervarmen.

Jernmangel 

Hver sjuende norske kvinne har tomme jernlagre. Og mest utsatt er kvinner i menstruerende alder. Øl kan være en vidundermedisin for disse kvinnene, men man må velge riktig type. En halv liter mørkt øl av typen porter eller stout dekker dagsbehovet.

Alzheimer og demens

Kvinner som drikker en halv liter øl om dagen reduserer risikoen for demens og Alzheimer med henholdsvis 29 og 58 prosent!

Øl holder deg slank

Kvinner som drikker øl er slankere enn avholdende kvinner. Nok en gang: Det handler om å drikke en halv liter øl om dagen. Det skal dog nevnes at vin har samme effekt.

Bedre hukommelse

Dette kan selvsagt være en blandet velsignelse, men en stor studie fra Japan fant at moderat inntak av øl bedret kvinnenes hukommelse. Samme studie fant også at kvinnene kom i bedre form og fikk sterkere muskler. Man tror det er på grunn av de store mengdene kalium som øl inneholder.

Brystkreft

Øl virker mot kreft både for menn og kvinner, viser en studie fra Toronto, Canada. For menn virket øl forebyggende mot prostatakreft ved et inntak på en liter øl om dagen.

Øl inneholder stoffet Polyphenol Xanthohumol som virker krefthemmende. Men dessverre: For at det skal ha effekt mot brystkreft må du drikke mellom 30-50 liter øl om dagen. Det kan kanskje bli litt mye for enkelte!

Oppsummert: Den beste helseeffekten får du av å drikke en halv liter porter øl hver dag. Så får du heller forebygge brystkreft med noe annet enn øl.