Sisters of Perpetual Indulgence, Toronto Pride Parade. Shutterstock
Del saken

I vår stadig mer mangfoldig verden er varianter av familietyper i stadig utvikling. The Guardian har møtt noen av de moderne amerikanske familiene.

Ikke-binær

Charlie Arrowood (32) en en «ikke-binær person» som er forelder til ro barn med «deres» (their) kone gjennom 13 år.

Barna kaller Charlie enten «abba» eller «eema», som er hebraisk for mor og far.

Fresh! Lev White, promobilde

Eller Fresh! «Lev» White, som er en ikke-binær person med maskulint utseende som har valgt å stifte familie i triangel med et gift par. Senere utvidet han kjernefamilien ved å bli «åndelig søsken» med brudens mor. I tillegg dater han andre utenfor «kjernefamilien».

Barna i familien kaller Fresh! for onkel. Han underviser forøvrig i mindfulness. I tillegg driver han med «samtaler og trening for LGBTQ2IA».

Klovnenonner

Rev Hicks er skeiv og medlem av Sister of Perpetual Indulgence, som vel kan oversettes som en skeiv «Søster av evig nytelse» e.l. Han har skapt en familie av klovnenonner. Familien består av firkløveret Kit Carver, Gamma Rae, Prince WyWy og Sister Anita Revolution now (Rev Hicks).

Sister of Perpetual Indulgence, Shutterstock

Hicks, tidligere hjemløs, møtte sin første partner på Atlanta Pride og bor nå i en helt queer/trans husholdning, som er «fantastisk og veldig støttende».

Sister of Perpetual Indulgence startet opp som et slags humoristisk dragshow, og har en 40 år lang historie. De fremstår både morsomme og sympatiske. Men det må være lov å kalle de litt utenom det vanlige.

Mann vil bli mor

Roxanna Picazo er en biologisk mann, nå transkvinne, som gleder seg til å adoptere barn sammen med sin ektemann Humberto Lopez. Ektemannen var forøvrig såpass insisterende i kurtisen at han neppe hadde passert nåløyet som nå for tiden utkreves i forbindelse med hashtaggen #Villebarepratelitt.

Det er nesten slik at man lurer på om det fortsatt er greit for en normal mann å finne seg en normal kvinne, gifte seg på gamlemåten og forsøke å skape en helt normal familie.

Forøvrig kan man lese en artikkel om bekymringen for at det kun er hvite menn som nyter godt av homsenes frigjøring.

Her en liten film om Sisters of indulgence. Nokså sjarmerende faktisk!