Del saken

Som mann har man et problem. Man kan ikke føre sine gener videre, uten å samarbeide med det mest irriterende av alt: kvinnen.

Få menn liker egentlig kvinner. De fleste kvinner liker heller ikke så mange menn. Vi er for forskjellige, rett og slett. Men for at mennesket skal overleve, så må vi faktisk klare å forholde oss til hverandre.

Vi er for hverandre et nødvendig onde. Her kommer en liten liste over hvilke utfordringer vi menn må overvinne.

Hva er greia med te?
Ja ja, jeg skjønner at noen briter drikker te. Men vi er ikke briter. Det er noe kinky med te: du får liksom smaken levert i en pose. Det er utroskap i te: Ingen jenter kan holde seg til en type te.

En mangelfull kjøkkenbenk, bare ti ulike sorter te (men det er flere typer te i skuffene).

Hva er poenget med femten ulike typer te? Det viser jo bare at dere ikke har evnen til å være trofaste, dere elsker å svikte en god te, for dere kan muligens finne en bedre?

En mann drikker øl. Han drikker det samme ølet i 30 år. Hipstere bytter riktignok øl hver dag, men så er de heller ikke menn, de er egentlig reservejenter kamuflert bak skjegg.

Jeg har drukket Ringnes i 35 år. Det er ikke en spesielt god øl, men den er billig, helt grei og jeg er lojal. Min kone har et lass av te på kjøkkenbenken. Det er virkelig irriterende.

Mest irriterende er bildet av jenter som koser seg, mens de har dratt ullgenseren over hendene, slik at de virkelig kan nyte en gigantisk kopp med urtete mens de snakker om følelser.

Følelser
En studiekamerat med kallenavnet Sakse sa i 1994 en ting jeg aldri glemmer:

– Jenter er ikke mer følsomme enn gutter, de er bare mer overfølsomme!

Det er en setning hugd i stein. Hva er det med følelser egentlig, og hvorfor skal man snakke om det hele tiden? Hvis jeg er lei meg, så vil jeg sitte i en krok, alene, og kjenne på smerten. Hvorfor skal dette være et samtaleemne? Jeg tar heller to øl enn to timers terapi.

Kan dere jenter forstå at noen ganger vil vi bare være i fred? Selv om dere er helt mentalt forstyrret, så betyr ikke det at vi ønsker å legge ut om vårt indre liv. Det er vårt indre liv, get it?

Puter
Nok en ting som er sykt irriterende: Hva skal dere med alle disse putene? Å finne en ledig plass i sofaen er en utfordring, selv om man er alene hjemme. Det er puter overalt. Puter, puter, puter.

Altså: En pute i senga, for å hvile hodet på når man sover. En pute i sofaen, for å legge bak ryggen for en bedre sittestilling. Alle andre puter er overflødige!

Hvor skal jeg sitte?

Shopping
Jeg bare…Gutta skjønner hva jeg mener, og jentene er fortapt.

Feminisme
Det mest fantastiske med feminismen, er hvordan de fremstiller det som om kvinner har kjempet en lang kamp for stemmerett. Mens faktum er at i de fleste vestlige demokratier fikk kvinner full stemmerett omtrent et kvarter etter at mennene fikk det. Og det var menn som vedtok at kvinner skulle få stemmerett.

I moderne tid har feminismen forfalt i en hatefull, hevngjerrig og usmakelig bevegelse, stort sett bemannet av usmakelige kvinner som identifiserer seg som…et eller annet.

Vel: Så og si alle menn er for like rettigheter for kvinner, alt annet er latterlig. Men når noen krever spesialbehandling så burde jentene selv si nei. Dere er gode nok til å klare dere uten hjelp fra slike folk.

Likelønn
Seriøst: Hvis du er kvinne og bruker begrepet likelønn, så er du på min hatliste for all framtid. Det er så idiotisk at man nesten ikke kan forstå hvordan dette faktisk har blitt et begrep. Det er så dumt at jeg ikke gidder argumentere engang. Still spørsmål i kommentarfeltet, så skal jeg vurdere å svare.

Svart kaffe
Hvorfor blir dere aldri voksne? Voksne folk drikker ikke kaffe med hjertemønster i melkeskummet på en cappuccino, voksne folk drikker svart kaffe. Selv om jeg motvillig må innrømme at jeg liker sukker i kaffen. Dog mottar jeg all hets med et smil!

Søppel
Jenter forstår seg ikke på søppel. For det første: Det er omtrent utenkelig at en kvinne har ansvaret for å tømme søppel i et hus som inneholder en mann. For det andre: Kvinner sliter med å hive ting man ikke har brukt på ti år. Søppel er enkelt: Noen (99 prosent menn) henter det, og ting du ikke bruker hører hjemme i søplekassa. Kast mer, please!

Her spiller nok genetikken inn, siden vi for lenge siden hadde samfunn hvor mennene jaktet og kvinnene samlet.

Men det er faktisk lenge siden. Det var den tiden vi faktisk trodde på biologiske forskjeller. Den mørke fortiden hvor det bare fantes to kjønn.