Foto: Pixabay
Del saken

I går skrev jeg noen linjer om den irriterende kvinnen. Her følger del to, hvor jeg fokuserer på de egenskaper ved kvinnen som fører til at vi menn aksepterer absolutt alle de irriterende egenskapene.

Den evige mor
Kvinner har en mirakuløs egenskap: De kan lage nye mennesker. Selvsagt bidrar mannen litt, men han må lokkes med nytelse. Kvinnen må ofre så mye. Inntil nylig var det bokstavelig talt livsfarlig å bli gravid. Mange døde i barsel, og de som overlevde måtte forvente at en stor andel av barna døde før de ble fem år gamle.

Den utholdenheten kvinnen har vist gjennom generasjonene fortjener vår dypeste respekt.

Tid til alt
Min egen mor var alene med tre svært aktive barn. Hun jobbet alltid minst 100 % for å forsørge oss. Allikevel kan jeg ikke huske at jeg kom hjem sulten etter fire timer på fotballbanen, uten at hun sto der med en brødskive og et glass melk.

Skrubbsår ble raskt dekket med plaster. Alt ble fikset uten ventetid. Alltid ble barna prioritert foran egne ønsker og drømmer.

Vi var ikke rike, men manglet aldri noenting. Eller: Vi BARNA manglet aldri noenting. Så uegoistisk tror jeg neppe jeg selv hadde klart å være, i så mange år.

Empati
Jeg er ikke så glad i overfølsomme kvinner (eller menn). Men en fantastisk egenskap er medfølelse, det å kunne sette seg inn i hvordan andre har det.

Vi menn kan ha empati rent intellektuelt. Men kvinnene har evnen til en annen type empati, en som virkelig bryr seg. Dette er noe jeg setter stor pris på, og noe som lett kan føre til forelskelse.

Skjønnhet
Små og store, mørke og lyse. Kvinner kommer i mange varianter. Og mange er utrolig vakre. Man trenger ikke være perfekt, det blir fort kjedelig. Men hvis man tar bittelitt vare på seg selv, spiser grei mat og holder seg i aktivitet, så er de fleste kvinner utrolig flotte å se på. Det gjør at mange menn blir litt lysere til sinns.

Mykheten
Jeg assosierer kvinner med noe mykt. Kanskje fordi de fra naturens side er utstyrt med større lagre for å kunne fore et foster, i tillegg til seg selv? Uansett: Ingenting er bedre enn å kose med en kvinne, bortsett fra å kose med et lite barn, som har noe av den samme mykheten. NB: Med kose mener jeg kose, ikke noe seksuelt (det er alltid noen som tolker i verste mening).

Selvstendighet
Dette er ikke en egenskap som alle kvinner har. Men de som har det, scorer høyt på mitt kvinnebarometer. Da snakker jeg om de kvinnene som er oppdratt riktig, lærte å hjelpe til hjemme fra de var barn, reiste ut i verden som unge kvinner for å studere, har kontroll på økonomien slik få menn har det, og generelt bidrar til at verden blir et bedre sted.

En kvinne som kan lage kjøttkaker og diskutere filosofi. En kvinne som kan ta seg av sine egne barn uten å klage konstant over hvor slitsomt alt er.

Og ikke minst: En kvinne med sans for humor.

Hvor er alle disse kvinnene i dag? Vel: Jeg er ganske sikker på at svært få av disse fantastiske kvinnene kaster bort dagen på å gå i tog.

Uansett: Gratulerer med dagen!