Sarah Fergusen iført hijab i Riyadh, Saudi-Arabia. Skjermdump
Del saken

Prince Andrew er i hardt vær som følge av sine forbindelser til sexforbryterer Jeffrey Epstein. 

Kritikken mot prins Andrew var massiv etter at han lot seg intervjue av BBC om den betente saken, som involverer voldtekter, sexslaveri og misbruk av svært unge jenter. I intervjuet ble pris Andrew spurt om hvorfor han valgte å overnatte hos en kjent sexforbryter. Svaret var:

– Fordi det var beleilig.

Les også: Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju

Nå er prins Andrew utstøtt av kongefamilien. Etter ordre fra dronningen, med støtte fra prins Charles og prins William, er Andrew fritatt fra alle oppgaver knyttet til kongehuset. I tillegg mister han sitt kontor og sin apanasje på ca 250.000 pund i året.

Tidligere i år har prins Harry og ektefellen Meghan Markle blitt sterkt kritisert på grunn av sin dobbeltmoral.

Les også: Harry og Meghan angripes fra alle kanter

Nå gjør hans tidligere ektefelle Sarah Ferguson det hele vondt verre. Nylig aksepterte hun en invitasjon fra prins Mohammad bin Salman, Saudi-Arabias mektige kronprins. Ferguson sa ja til å delta i en konferanse i Riyadh, hovedstaden i Saudi-Arabia.

Både FN og CIA har navngitt bin Salman som hovedmistenkt i bestillingen av drapet på Jamal Khashoggi i Istanbul oktober 2018. Khashoggi, som var en uttalt kritiker av Saudi-regimet, ble lokket inn på Saudi-Arabias ambassade, hvor han skal ha blitt brutalt drept og partert av et drapsteam.

Under konferansen uttalte Sarah Ferguson:

– Alle har vært så hyggelige her i Riyadh. Jeg tror det kommer av godt lederskap.

Fraterniseringen med Saudi-familien skaper reaksjoner. Labour-politikeren Ann Clwyd deltok i en tverrpolitisk gruppe som anklaget myndighetene i Saudi-Arabia for å stå bak drapet på Khashoggi. Hun sier:

– Kanskje noen burde lære hertuginnen noen harde fakta om livet i Saudi-Arabia, og hvordan politikken som føres påvirker så mange mennesker. Jeg kan ikke se for meg en person som prinsesse Diana opptre på denne måten.