Foto: Thomas Johnstone
Del saken

deLillos er ute med en ny låt i dag om den nåværende situasjonen. Lars Lillo-Stenberg forteller om hvordan den ble til:

– Den nye absurde corona-verdenen gjør at når kvelden kommer så er det like lite folk på byen her i Oslo, som en mandag i Sandefjord på sekstitallet.

– Hvis vi ikke tenker på den opprørende og altfor krevende stemningen som er rundt på alle sykehus og sykehjem, så gir det på tross av engstelse på hva som skal skje, en slags ny rolig fredfullhet.

Inspirert fra Italia

Lars Lillio-Stenberg oppfatter situasjonen nordmenn som helt rolige, at de gjør minst mulig, og venter på neste nyhetssending, melder plateselskapet Drabant Music.

– Så hørte jeg om at italienerne kom ut på balkongene og sang pene, stille sanger. Det var gripende. Min bror sa, tenk å dra til Venezia nå, verdens vakreste by, uten en eneste turist. Derfor skrev jeg denne sangen, «Alt er rolig nå», sier han.

Lillo-Stenberg forteller at sangen ble spilt inn på den måten at Øystein la først trommer helt alene, så la øvrige musikere hjemme hos seg selv på hvert sitt bidrag.

Hør den nye sangen her

deLillos fakta:

DeLillos ble dannet i Oslo i 1984 av gitaristen og vokalisten Lars Lillo-Stenberg (født 1962), bassisten og vokalisten Lars Fredrik Beckstrøm (født 1960) og trommeslageren Rune Lindstrøm (født 1963).

DeLillos er et norsk band som spiller poprock. De regnes som en av «de fire store» i norsk rock, og har appellert til et bredt publikum.

Bandet er kjent for tekster på norsk, som tar opp livets trivialiteter på en måte som har blitt oppfattet som troverdig og dypsindig.

Fakta kilde: Store norske leksikon