Foto: NTB / Scanpix
Del saken

Nyttårsforsetter har for lengst blitt en egen industri, der mer eller mindre helsefremkallende produkter og tjenester tilfeldigvis er på «tilbud» i januar. De fleste nyttårsforsetter er allikevel svært naive, da man nok en gang skal prøve på det man mislykkes med i fjor. Kjipe er de også, skriver iTromsø, som har prøvd seg med å anbefale noen relativt uvanlige nyttårsforsetter.  

Meld deg ut av treningssenteret du aldri besøker, er det første rådet. Kanskje ikke så dumt å spare noen kroner der?  iTrømsø anbefaler deg å løfte blikket fra egen «julekropp», og fokuser på andres helse. De fleste nyttårsforsetter er, bokstavelig talt, svært navlebeskuende. Du har sikkert en venn eller et familiemedlem med reelle helseproblemer, som du gjerne kunne ha besøkt en gang ekstra, sendt en hyggelig hilsen til, eller gjort noe morsomt sammen med, anbefaler avisen.

Og si ja til fredagspils med kolleger og venner Her har mange av oss småbarnsforeldre et enormt forbedringspotensial, mener Tromsø-avisen. Hvis du sliter med å holde deg våken etter at ungene er matet og jaget til sengs, anbefaler jeg en iskald dusj etterfulgt av en dobbel espresso. Bonus: Når du blir gammel kan du fortelle barnebarna om hvor mye rart og morsomt du har opplevd på fest, i stedet for alle «Friends»-episodene du kan på rams.

Dropp oppussinga, er en annen anbefaling. Timene du lå på knærne, eller risikerte livet i toppen av en stige – mens svetten silte og bannskapen rant ut av kjeften – får du aldri tilbake.

Slutt å «bygge CV», mener iTromsø. Å være karrierejeger fører nemlig til at du ofte oppfører deg som en oppblåst dåsemikkel. Arbeid heller med å trives bedre på jobben du allerede har, og vær takknemlig for at du slipper å forholde deg til uforståelige Nav-skjemaer på daglig basis.

Kanskje er dette det mest kontroversielle rådet: Ikke spis, men røyk minst «fem om dagen» . Det er skrevet lettere ironisk: «Vi lever altfor lenge. Som han kompisen som aldri går hjem, selv om festen tok slutt for flere timer siden, skal vi i årevis etter oppnådd pensjonsalder plage omverdenen. Enda verre, er de enorme mengdene penger vi suger ut av statskassa når vi har sluttet å gjøre nytte for oss. Nei, vær heller et godt medmenneske – eventuelt en god sosialdemokrat – og kort ned på levetiden med en blås eller fem hver dag».