Illustrasjonsbilde: Pixabay/StockSnap
Del saken

Er du klar for ekte kjærlighet? Da bør du rydde opp i datingappene dine. 

Mange tyr til datingapper som Tinder, Grindr og Happn for å finne en å dele livet med. Men om du skal finne den rette, kan en såkalt «dateox» være lurt å foreta seg. Det er en sammensetning av ordene «date» og «detox», og går ut på at du rydder opp i dine «matcher» og «crushes», og kun beholder de du faktisk er oppriktig interessert i eller snakker med, altså kvalitet fremfor kvantitet. 

– Dette tror jeg på, fordi «less is more»! I dag trenger du ikke en gang å gå ut av din egen stue – du kan jo lete etter kjæreste 24/7 om du orker. Men selv om moderne teknologi gjør tilgangen langt bedre med mange potensielle partnere er det ikke nødvendigvis synonymt med at ting blir enklere av den grunn – tvert imot, vil mange si, sier parterapeut og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, Kate Elin Søyland, til KK. 

Les også: Eksperter: – Mange står i fare for å ikke finne en kjæreste

Valgets kvaler

Ettersom vi i dag har så mange å velge i, blir dette en krevende affære i seg selv. Man blir gjerne gående og leter etter den beste mulig partneren, det grønneste gresset. Parterapeut Søyland mener at det å snakke med to til tre personer og det å snakke med 15 er som dag og natt. Kjenner du at du ikke klarer å engasjere deg eller ikke husker hva dere snakket om sist, kan det være på tide å kutte kontakten. 

Når det gjelder det å snakke med flere personer, og på hvilket stadie man bør slutte å matche med andre, sier parterapeuten følgende:

– Når det går videre til følelser og sex blir det mer komplisert å date flere – da foretrekker de fleste å være den utvalgte unike. Mange har blitt veldig såret og skuffet av å ha blitt dumpet etter en natt med sex fordi den andre ikke var ærlig – og plutselig ble det helt stille. Selv om de digitale datingreglene er litt annerledes, går ikke respekt og vanlig høflighet av mote. Husk at de du møter er mennesker, så snakk om det.