DANNY TREJO. (Photo by VALERIE MACON / AFP)/ Scanpix/ NTB
Del saken

Du har sett ham som «bad guy» i mange amerikanske filmer. «Bad guy-karakterene» dør ofte i Hollywood-filmer, og for Danny Trejo er det intet unntak.

Den amerikanske action-skuespilleren Danny Trejo har dødd hele 65 ganger på den hvite skjermen – flere ganger enn noen annen skuespiller, melder det amerikanske nettstedet Buzz Bingo.

Trejo (75) har vært skuespiller fra rundt 1984, og mange husker ham fra filmer som Runaway Train (1985), Con Air (1997), From dusk to dawn-filmene 1, 2, 3 (1996-2000), TV-serien Breaking Bad (2010), TV-serien Sons of anarchy (2010-2012) og mange, mange flere filmer.

Tøff fortid

Daniel «Danny» Trejo er født 16. mai 1944, i Echo Park, Los Angeles, California.

Foruten en lang karriere som skuespiller har han også vært bokser.

Trejo vokste opp i kriminelle gjenger på gatene, og ble en tidlig narkoman, som førte til at han gikk ut og inn i fengsler helt fra tenårene.

Da han satt i det beryktede fengselet San Quentin begynte han å øve på boksing og ble etter hvert en profesjonell bokser.

Han deltok også i et tolv-trinns narkotikamisbruksprogram og under et av disse tolvtrinnsmøtene ble han kjent med en ung mann i filmbransjen som hjalp ham til en rolle i filmen Runaway Train, som ble begynnelsen på filmkarrieren.

Dracula-Lee på 2. plass

På andreplass på listen over skuespillere som ofte blir drept på kinolerretet kommer skuespiller Christopher Lee, som har dødd 60 ganger på den hvite skjermen.

Lee har blant annet hatt rollen som Dracula i filmer.

På tredjeplass kommer Lance Henriksen, som har dødd 51 ganger.

Undersøkelsen viser også at dødsfallene på topplisten er dominert av menn: drøyt 75 prosent.

1997 var også året da de fleste døde på den hvite skjermen, i alle fall blant de mest inntektsbringende filmene det året: 330 dødsfall.