Skjermdump fra Facebook.
Del saken

Den 20 august er det 3 år siden Nana Feole døde, 92 år gammel.

Ikke hørt om henne? Hun hadde en video som gikk absolutt viralt på Youtube i 2013, filmet av hennes barnebarn, Chelsey Feole, som ventet på henne i bilen mens hun spilte «Run Around Sue» av Dion Francis DiMucci fra 1961.

Nana var en person som var full av energi og livslyst. Selv som 88 åring elsket hun å danse. Så når Nana kommer ut av huset sitt og skal gå ned trappa og bort til bilen, så gjør hun det dansende. Hele tre ganger må hun sette ned veska si for å leve seg inn i dansen og musikken. Når sangen endelig er ferdig utbryter hun: – Jeg kunne ha danset hele jævla dagen lang! Men når Nana skal til å sette seg inn i bilen så starter Billy Joels «Uptown girl» fra 1983, og Nana starter å danse igjen.

Videoen inspirerte kjendiser som Jennifer Lopez og Ellen DeGeneres. Sistnevnte så mye at i 1989 ble Nana invitert til å være med på The Ellen DeGeneres Show. Der ble hun midtpunktet og danset sammen med Ellen foran hylende og entusiastiske tilskuere.

Skjermdump fra Facebook.

Nana led av demens, og ble innlagt på et pleiehjem bare 3 dager før videoen av henne begynte å gå viralt. På hjemmet ble hun kjapt en favoritt blant de ansatte med sitt gode humør og smittende latter. Det er nå snart 3 år siden hun sovnet stille inn på pleiehjemmet, men dansevideoen hennes vil for alltid være til glede og inspirasjon for alle som ser den.

Video fra Dagbladet.