Skuespiller Cuba Gooding Jr. meldte seg til politiet torsdag og ble ført bort i håndjern etter anklager om beføling av en kvinne i New York. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
Del saken

Skuespilleren Cuba Gooding Jr meldte seg torsdag til politiet, etter anklager om at han har befølt en kvinne mot hennes vilje i helga. Han avviser påstandene.

Påtalemyndigheten i New York skal ha tatt ut siktelse torsdag mot Oscar-vinneren, etter at det kom inn anklager mot ham om beføling. Bildene viser en smilende Gooding som ankommer politiet, mens han kommer ut igjen i håndjern.

Finnes opptak

Goodings advokat Mark Heller sier at hans klient ikke vil erkjenne skyld i saken.

– Herr Gooding har ikke oppført seg upassende på noen som helst måte. Ingen ting på videoen kan i det hele tatt regnes som tvetydig, sier Heller, uten å oppgi hva slags video han referer til eller innholdet i den.

Skuespilleren hadde imidlertid selv tidligere antydet det, da han avviste anklagene overfor kjendisnettstedet TMZ og sa at «ingenting skjedde».

– Jeg stoler på systemet. Det finnes et opptak som viser hva som faktisk skjedde, sa han.

Ett års strafferamme

Å beføle noen mot deres vilje er en kriminell handling som kan straffes med opptil ett års fengsel i delstaten New York.

En talsperson for politiet sier at 51-åringen, som vant Oscar-pris i 1997 for sin rolle i filmen «Jerry Maguire», meldte seg selv for politiet, men ønsker ikke å komme med ytterligere detaljer rundt anklagene. Flere medier i USA melder at kvinnen det gjelder, hevder Gooding tok henne på brystet sent søndag kveld på et utested i Manhattan.

Goodings gjennombrudd var i storfilmen «Boyz n the Hood» i 1991, mens hans siste, store rolle som har fått mye omtale, er som OJ Simpson i «The People vs. OJ Simpson: American Crime Story».