Menn / fedme. Modellklarert. Foto: NTB / NTB scanpix
Del saken

– Mange av pasientene hadde sannsynligvis også minst en fedmerelatert følgesykdom, som diabetes, nattlig pustesans eller hjerte- og karsykdom, sier Overlege Arne Broch Brantsæter ifølge VG.

«Det er sannsynlig at den økte forekomsten av fedme hos eldre italienere sammenlignet med i Kina, kan forklare forskjellen i dødelighet mellom de to landene», skriver artikkelforfatterne William Dietz og Carlos Santos-Burgoa.

– Men det er samtidig mulig at immunsystemet hos personer med fedme kan være påvirket og stå dårligere imot sykdommer. For eksempel er det også vist at influensavaksinering kan ha dårligere beskyttende effekt hos personer med fedme sammenlignet med normalvektige, sier han.

Les også: Trening kan hjelpe mot det farlige magefettet

– Det er meget trolig at dette også gjelder coronaviruset. Et optimalt vitamin D-nivå er antageligvis – i tillegg til vaksine – en av de viktigste og billigste forsikringene mot å bli syk av influensa.

– Unngå sterkt bearbeidede matvarer og reduser sukkerinntaket. Husk også at alkohol demper immunforsvaret. Og dersom du er overvektig, kan det å gradvis gå ned i vekt også styrke immunforsvaret ditt, hevder han og viser til forskningslitteraturen.

Les også: Forskere knytter søvnapné til tungefett

– En studie fra Tufts University i USA har nemlig funnet at sterkt overvektige har betydelig økt kronisk inflammasjon, som forstyrrer immunforsvaret. Vektreduksjon reduserer slik betennelse, sier Lindberg.