Chris Brown forlater retten Los Angeles. Foto: REX
Del saken

Medlemmene i det skotske synthpop-bandet Chvrches refser R&B-artisten Chris Brown, som de beskriver som en «mishandler».

Bandet postet nylig en uttalelse i sosiale medier, der de uttrykte at de var «virkelig opprørte, forvirrede og skuffede» over at en nylig samarbeidspartner, Marshmello, har bestemt seg for å jobbe sammen med R&B-artistene Tyga og Chris Brown. Dette rapporterer Pitchfork.

Les også: Kanye West hopper på bordet for å forsvare Elon Musk

Mishandling

Chris Brown er kontroversiell, da han i 2009 ble dømt for å ha mishandlet sin R&B-kollega Rihanna, som han i en periode var sammen med. Det er dette som nå får medlemmene i Chvrches til å reagere, da en av deres tidligere samarbeidspartnere nå skal samarbeide med Brown. 

– Vi liker og respekterer Mello som person, men å jobbe med folk som er overgripere og mishandlere muliggjør, unnskylder og til slutt taktisk omfavner denne oppførselen. Det er ikke noe vi kan eller vil stå bak, skriver bandet på Instagram.

Svarer på kritikken

I kommentarfeltet reagerer Chris Brown selv på kritikken.

– En gjeng med tapere. Dette er den typen folk jeg ønsker gikk foran en buss i høy fart, full av mentalpasienter. Fortsett å rulle dere i deres egne usikkerheter og hat. Jeg er svart og stolt! Og jeg vet at det gjør vondt at dere sliter med livet og fred, så dere er tvunget til å se min suksess. Dere er ikke engang nummer 2, raser Brown.

Les også: Saken mot Stella Mwangi avsluttet – endte med full frifinnelse

«Guds barn»

Tyga på sin side har også kommentert uttalelsen fra Chvrches.

– Vi er alle Guds barn. Alle gjør feil, ingen er perfekte. La oss holde energien positiv, skriver han. 

Siden Chvrches publiserte den aktuelle Instagram-posten, har de ikke kommentert saken videre. Men vokalist Lauren Mayberry har postet skjermdumper av hets hun har fått på chat.

– Sinte menn på internett kan kalle meg alle navn de vil. Jeg synes fortsatt at vold i hjemmet er galt, skrev hun i en beskrivelse.