Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken

Den kreftsyke komikeren Christine Koht skal overføre til spesialsykehuset Sunnaas, og er således ett skritt nærmere å bli frisk.

I januar i år offentliggjorde den folkekjære komikeren Christine Koht at hun er alvorlig kreftsyk. Siden den gang har hun holdt landet oppdatert på hvordan det går med henne under kreftbehandlingens løp, og flere sterke innlegg er blitt delt i sosiale medier.

I slutten av september fortalte hun blant annet om hvordan det var å lære seg å gå igjen for fjerde gang, etter at hun hadde ligget i koma.

Skal overføres

Lørdag delte Koht imidlertid en gladnyhet med sine følgere på Facebook. Nå skal hun nemlig overføres til en sengepost ved Sunnaas sykehus, som jobber med fysikalsk medisin og rehabilitering.

«Nå er det bare tre dager til jeg skal få ny sykehusseng! For jeg skal nå videre til Sunnaas sykehus på tirsdag. Jeg har aldri likt overganger, men er jo utrolig takknemlig for å få rehabilitering», skrev hun.

Komikeren presiserer overfor Aftenposten at dette ikke betyr at hun er frisk, men at det er et skritt i riktig retning.

– Jeg er ikke frisk, men jeg skal videre. Jeg tar tre måneder av gangen. Man drar ikke til Sunnaas fordi man er i form, men for sakte og sikkert å bli bedre, forklarer hun.

«Måneansikt»

Koht har vært delt flere innlegg i sosiale medier denne uken. Tirsdag la hun ut et innlegg med videoklipp som ble likt av hele 22 000 og sett over en halv million ganger. Der fortalte hun blant annet om hvordan sykdommen har endret utseendet hennes.

«Jeg får helt sjokk hver gang jeg ser meg i speilet», skrev hun i dette innlegget.

Fordi hun er blir behandlet med store mengder kortison har hun fått det som kalles «måneansikt», som er en vanlig bivirkning fra denne behandlingen.

Christine Koht lider av krefttypen slimhinne melanom, som er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene på utsiden av kroppen, men på slimhinnene på innsiden av kroppen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

God jul fra den lille koselige familien min koht og rygg og 2 pelstryner

Et innlegg delt av Christine Koht (@christinekoht)