En feministisk mannehater, eller en ekte kvinnelig helt som ikke trenger rakke ned på menn? I USA gpr The Alita Challenge viralt. Skjermdump av filmplakater.
Del saken

Brie Larson spiller hovedrollen i den nye storsatsningen Captain Marvel. Nå lanserer den konservative forfatteren Jack Posobiec en boikott av filmen.

Brie Larsen meldte seg nemlig nylig inn i rekken av skuespillere som bruker enhver anledning til å rakke ned på hvite menn, som i disse kretser ses på som en pariakaste i samfunnet. Posobiec synes nok er nok, og oppfordrer folk til å droppe filmen, og heller velge filmer med kvinnelige helter som ikke nødvendigvis hater menn.

Det var når hun skulle kommentere at filmen A Wrinkle in Time har fått tildels dårlige kritikker, at Brie Larsen uttalte at hun ikke brød seg hva hvite menn mente, hun ville heller høre hva en farget kvinne, eller en kvinne av blandet rase, eller en tenåring syns om filmen. Til stor applaus selvfølgelig:

 

Alita Challenge

Jack Posobiec har fått nok av at såkalte «Social Justice Warriors» skal ødelegge underholdningsindustrien med politisk korrekthet, feministisk agitasjon og mannshat. Posobiec sier at han heller vil se filmer som hyller sterke kvinner uten at man samtidig spyr hat utover (hvite) menn. Som godt eksempel fremhever han megasuksessen Wonder Woman, med den israelske Gal Gadot i en både vakker, selvstendig og tøff rolle. Filmen var dessuten regissert av en kvinne, Patty Jenkings.

Wonder Woman ble elsket av både kvinner og menn, kanskje nettopp fordi den fortalte en god historie med en kvinnelig helt, uten å rakke ned på menn.

Gal Gadot som»Wonder Woman.» (Clay Enos/Warner Bros. Entertainment via AP)

I nåtid anbefaler han alle å droppe Captain Marvel, og heller se Alita: Battle Angel, en film med en sterk jente i helterollen, men uten det nesten standardiserte hatet mot hvite menn. På twitter har fenomenet fått navnet #AlitaChallenge.

Mange kvinner som er lei av den moderne, mannehatende feminismen støtter boikotten og oppfordringen om å heller se Alita: Battle Angel:

Skjermbilde twitter

Her er den opprinnelige oppfordringen fra Jack Posobiac: