Burger King presenterer muggen burger-kampanje, for å understreke at hamburgerkjeden har fjernet kunstige konserveringsmidler. FOTO: Burger King
Del saken

Burger King overrasker med å vise bilder av en muggen Whopper – kampanjen skal vise det vakre med ikke å bruke kunstige konserveringsmidler.

Burger King lanserer en overraskende kampanje som viser en Whopper fullstendig dekket av mugg.

I stedet for å vise de klassiske bildene med perfekte og appetittlige burgere har Burger King latt sin velkjente Whopper mugne, for å vise at burgerkjeden nå fjerner alle kunstige konserveringsmidler.

Sammen med Norge har også mange andre europeiske land og USA faset ut kunstige tilsetningsstoffer.

I tillegg har kjeden fjernet kunstige farger og smakstilsetninger fra de aller fleste produkter på burgermenyen, samt tilbehør.

Kampanjen viser antall dager som har gått siden burgeren ble tilberedt, med teksten «Det vakre med å ikke bruke kunstige konserveringsmidler». FOTO: Burger King

– Vår Whopper er helt uten kunstige konserveringsmidler, farge- eller smakstilsetninger. Snart vil all maten vi serverer utelukkende ha ekte ingredienser. Dette er noe vi er stolte av, sier administrerende direktør i Burger King Norge, Rune Sandvik.

Viktig budskap bak muggen

De slående bildene i kampanjen viser at alt i Whopperen – fra brødet til kjøttet, løken, tomater og den friske salaten – er dekket av mugg.

Kampanjen viser antall dager som har gått siden burgeren ble tilberedt, med teksten «Det vakre med å ikke bruke kunstige konserveringsmidler».

– Hos Burger King mener vi at ekte mat smaker bedre. Derfor jobber vi hardt for å fjerne alle kunstige konserveringsmidler, farge- og smakstilsetninger fra maten vi serverer, over hele verden, sier Fernando Machado, Global markedsjef i Restaurant Brands International.

– Arbeidet med å fase ut kunstige konserveringsmidler, farge- og smakstilsetninger fra produktene våre, har pågått over lenger tid. Ekte burgere smaker bedre, enkelt og greit, sier Sandvik.

Fakta:

Burger King er en av verdens største restaurantkjeder, med mer enn 14 000 restauranter i mer enn 100 land.

I Norge er det 84 Burger King restauranter, og 275 i Skandinavia samlet.

90 prosent av Burger Kings restauranter i verden eies og drives av franchisetakere som har vært familiedrevet i generasjoner.