7. mai slo Liverpool Barcelona 4-0, og sikret seg finaleplass i Champions League for andre år på rad. Et brudepar fortviler. Foto: Reuters/Carl Recine/File Photo
Del saken

Et uheldig brudepar fra England har invitert til bryllupsfest 1. juni. Samme dag spiller Liverpool finale i Champions League mot Tottenham.

The Guardian bringer historien om hvordan brudeparet har bestemt seg for å nekte fremvisning av kampen under bryllupsfesten, og samtidig sier de vil bli svært misfornøyde hvis noen forlater festen underveis pga. kampen, siden denne dagen «handler om dem».

Problemet er bare at mer enn 200 av de inviterte gjestene er fra Liverpool-området. Mange av disse kan ikke engang tenke tanken på å gå glipp av kampen.

Man kan kanskje føle med paret, som selvsagt har planlagt bryllupet lenge før det ble klart at Liverpool skulle spille finale. Men allikevel skaper parets beskjed til sine gjester diskusjon på Mumsnet.

Null sympati

Sachin Nakrani i The Guardian har ikke mye sympati med brudeparet, og kaller det hele et eksempel på «bryllupstyrrani».

Jeg er enig. Brudeparet (mest sannsynlig bruden) overvurderer sin egen betydning for andre mennesker, når de krever at man skal droppe denne kampen for å hylle kjærligheten til et par som statistisk sett sikkert blir skilt i løpet av få år. Særlig siden de er så lite empatiske overfor sine venner.

Som han sier: Man kan ikke unngå å kollidere med en vanlig seriekamp eller alle mulige sportsarrangementer. Men med litt planlegging kan man faktisk velge en dag som ikke kolliderer med VM-finale i fotball eller i dette tilfelle finale i Champions League.

Hvis man er fra Jamaica, så er det ikke smart å planlegge bryllupsfest på en øde øy uten TV-signaler, samme dag og tid som finalen i 100-meter i OL.

Hvis to gutter ønsker å gifte seg, og skal invitere 200 homofile venner, er det kanskje ikke en idé å gifte seg samtidig som finalen i Eurovision, tenker jeg umiddelbart (med alle mine fordommer).

Et sted går grensen

Da min søster skulle gifte seg ringte hun meg først, for å forsikre seg om at det ikke var noe som kolliderte med datoen hun hadde valgt. Jeg er ikke fanatisk interessert i fotball, men dette var midt i fotball-VM.

Mitt svar var enkelt: Er det VM-kamp så skal jeg se den. Uansett om hun giftet seg eller ikke. Men jeg kunne gjerne se kampen i hotellbaren e.l. Greit nok for min søster, alle var fornøyde.

I mitt eget bryllup organiserte vi storskjerm og pils til de mange av våre gjester som ville se fotball før middagen mens vi var hos fotografen. God stemning!

1. juni er det kun dødsfall eller alvorlig sykdom i aller nærmeste familie som forhindrer meg fra å rigge meg til foran TVen, sammen med min yngste sønn, masse venner, pizza, øl og masse overmot før kampen. Hadde min aller beste venn funnet på å gifte seg den dagen med samme betingelser som det selvsentrerte paret beskrevet her, så hadde det blitt minst én mindre til bords i det bryllupet.

Et sted går tross alt grensen for hva man skal akseptere.

Sist gang Liverpool vant i 2005 var jeg tilstede på stadioen i Istanbul. Kun mine barns fødsler rager høyere: