Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Del saken

Ifølge en ekspert på lykke bør menn gifte seg for å forbedre egen livskvalitet. Kvinner derimot bør ikke gifte seg, om de ønsker å leve lykkeligst mulig.

Paul Dolan, som er professor i adferdsforskning ved London School of Economics, har erklært at at menn drar fordel av å gifte seg, fordi de «roer seg ned», men også at det samme ikke stemmer for kvinner. Dette rapporterer Daily Mail. 

– Du tar mindre risiko, du tjener mer penger og du lever litt lenger. Hun derimot må hanskes med det, og dør tidligere enn dersom hun ikke hadde giftet seg, sa professor Dolan under en tale til en festival nylig. 

– Den sunneste og lykkeligste undergruppen av befolkningen er kvinner som aldri har giftet seg eller fått barn.

– Om du er en mann, burde du antagelig gifte deg. Om du er en kvinne, ikke gidd.

Les også: Slik vet du at du har funnet den rette

Single er lykkeligere

Dolans siste bok er delvis basert på materiale fra en undersøkelse kalt American Time Use Survey (ATUS), som sammenlignet lykke og elendighet blant ugifte, gifte, separerte og enker/enkemenn. Studien fant at lykkenivåene var noe høyere hos gifte individer, men dette kun for de som ble spurt mens ektefellen befant seg i samme rom.

Ugifte individer rapporterte om mindre elendighet enn gifte individer som ble spurt mens partneren deres ikke befant seg i rommet. 

Ifølge professor Dolan finnes det flere helsemessige fordeler ved å gifte seg som mann. Kvinners helse derimot er angivelig upåvirket av giftermål.